изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:41 EEST
Арктически студ обхвана Румъния, сняг и минусови температури се очакват и в Гърция    
ВреметоАрктически студ обхвана Румъния, където температурите рязко спаднаха и заваля силен сняг, а властите в Гърция алармират за очаквани студове от тази нощ, съобщават осводомителните агенции.


Румънските метеоролози предупреждават за падане на температурите през нощта. Според тях най-студено ще бъде в северните райони на страната и особено по границата с Молдова и Украйна, където температурите се очаква да паднат до минус 25-30 градуса.

Съобщава се, че поради силния снеговалеж пътища и десетки населени райони в Румъния са откъснати от света и не могат да бъдат доставяни храни и завивки. Училищата са затворени.

Обилни снеговалежи са регистрирани и в югозападната част на Румъния. Сложна е обстановката и в североизточната част на Румъния. Властите са в повишена готовност.

Подготвени са спасителни екипи за борба с природните бедствия. В пълна готовност за метеорологични аномалии са и властите в Гърция и по-специално в гръцка Тракия и Македония, където се очакват обилни снеговалежи и минусови температури.

Сняг ще вали и в Атина. Гръцките синоптици прогнозират лошо време и в останалата континентална част на страната, в района на Тесалия, на полуостров Пелопонес , на Цикладските острови, на о-в Крит и в югоизточната част на Егейско море.

actualno.com

 


Сходни връзки

Арктически студ обхвана Румъния, сняг и минусови температури се очакват и в Гърция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди