изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:52 EEST
ГОТОВИ СМЕ ЗА СТУДА    
НовиниПътно управление разполага с достатъчно сол и пясък, за да реагира при поледици. ВиК съветва да се зазимят водомери и тръби на открито

Областната комисия по бедствия, аварии и катастрофи бе свикана в петък от заместник-областния управител на Добрич Михаил Стоев. Заседанието бе по повод очакваните рязко влошаване на времето и много ниски температури.
Комисията превантивно е обявила тревога към институциите, които трябва да осигурят необходимото количество гориво за машините, извършващи зимното поддържане на пътната мрежа. Готовност за справяне при тежки зимни условия е декларирала пред комисията д-р Жанина Калинкова - директор на МБАЛ в Добрич. Отоплението в здравното заведение е осигурено и е разработен план за действия при аварии.
114 машини са в готовност за поддържане на пътната мрежа. Те са разпределени в екипи по пътни маршрути за нормални и тежки условия. 6 роторни машини и 8  пясъкоразпръсквача са в готовност за почистване. Има достатъчно количества пясък и сол за заледени участъци, е докладвал инж. Д. Дочев - директор на Областното пътно управление /ОПУ/. След влошаване на метеорологичните условия, ОПУ въвежда денонощно дежурство в четирите пътни служби - Добрич, Балчик, Тервел, Генерал Тошево, и трите пътни участъка - Каварна, Шабла и Крушари. При влошаване на метеорологичните условия  по първостепенна пътна мрежа са разработени варианти за временна организация на движението, съгласувано с КАТ.
От ВиК предупреждават населението да зазими водомери и тръби  на открито, за да предотврати евентуални аварии, казаха още от пресцентъра на областна администрация.
 


Сходни връзки

ГОТОВИ СМЕ ЗА СТУДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди