изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:11 EEST
НАМАЛЯВАТ ТАКСА СМЕТ В ОБЩИНА КАВАРНА    
НовиниНа първото за годината редовно заседание на Общински съвет Каварна, което ще се проведе във вторник, кметът на общината Цонко Цонев ще предложи да бъде намален промилът на такса смет от 3 на 2.6, съобщи за НДТ самият той. "По този начин ще се опитаме да компенсираме увеличението на данъчната основа на данък "Сгради" за гражданите" - добави още каварненският градоначалник. 

Община Каварна администрира местните данъци и такси още от 2005 г. Общите приходи в общинската хазна от това перо а 2 млн. лв., бе заявил кметът на общината за НДТ в началото на месеца, като добави още, че очакваните приходи от тези налози през тази година са 3 млн. лв.
Друго перо в издръжката на крайморската община са продажбите на парцели в селата край морето. Средната цена на търговите достига 20 лв., каза Деян Дечков завеждащ отдел "Общински имоти" в Каварна. През февруари се очаква да има нова продажба на парцели в землищата на Топола и Божурец. Участниците в търговете са физически лица, които строят вилни имоти. Сред собствениците на парцели с изградени вили в Топола са и две американски семейства.
 


Сходни връзки

НАМАЛЯВАТ ТАКСА СМЕТ В ОБЩИНА КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди