изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 15:39 EEST
ЗАТВОРИХА ВСИЧКИ УЧИЛИЩА В ОБЛАСТТА    
Новини  От днес до четвъртък се очаква да бъдат най-критичните дни. 24, 25 и 26 януари са обявени за неучебни. Община Добрич предложи общинските общежития като място, където при нужда могат да се приютят бездомници

Областният управител Динчер Хаджиев вчера свика на извънредно заседание членовете на Областната комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи. Решено е от днес до 26 януари занятия да не се провеждат във всички държавни и общински училища в областта. Това бе съобщено на пресконференция след заседанието на комисията. Въведени са 24-часови дежурства и оповестяване на органите за управление, силите и средствата за реагиране. Техниката е подготвена за работа при тежки зимни условия. Създадена е организация за почистване на пътищата.

Преди обед 20 села в общините Добричка и Тервел са останали без електричество, но благодарение на бързата намеса на екипите към 14 ч. ситуацията е нормализирана.

Препоръчва се при възможност да се излиза по-рядко навън - особено децата. Зам.-областният управител д-р Евгения Георгиева посочи, че от вчера сутринта е поддържана постоянна връзка със зам.-кметовете по образование във всички общини. Установено е, че само в Добрич ситуацията е била благоприятна. На останалите места е имало проблеми с извозването на учениците, чакане на автобуси и т.н. В повечето училища извън областния град не са достигнатите необходимите 18 градуса в класните стаи. По отношение на детските градини, д-р Георгиева посочи, че, ако родителите желаят, могат да не водят децата си. 

Поставен бе въпросът за бездомниците и в тази връзка бе посочено, че община Добрич е предоставила общинските общежития, където при нужда могат да бъдат приютени клошари. В тази връзка кметовете на другите общини също следва да посочат места, където може да се приютят бездомници. Има готовност да се реагира при конкретни ситуации.

В помпените станции е подадено допълнително гориво и отопление. Изваден е резерв от дърва и въглища, съобщи управителят на ВиК Величко Василев.

"Ситуацията в областта е под контрол, няма нужда от притеснения" - заяви областният управител Динчер Хаджиев. Създадена е координация между всички регионални структури на министерствата и ведомствата за работа при тежки застудявания и своевременно отстраняване на възникнали извънредни ситуации.

Към 19 ч. снощи по данни на областния съвет за сигурност в Добричка област нямаше населени места без ток и вода. Температурата бе минус 17.5 градуса, вятърът - северен, със скорост 7-8 метра в секунда. Като цяло обстановката бе спокойна. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАТВОРИХА ВСИЧКИ УЧИЛИЩА В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди