изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:10 EET
ТЕРМОМЕТЪРЪТ УДАРИ -17 ГРАДУСА В БАЛЧИК    
НовиниТемпературата в Балчик вчера стигна минус 17 градуса, съобщи кметът на Белия град Красимир Михайлов.

Заради ниската посещаемост в училищата той първи от общинските кметове отправи предложение до Регионалния инспекторат по образование в Добрич, с което искаше разрешение следващите 3 дни да бъдат обявени за неучебни в община Балчик, заради лошите атмосферни условия. Това стана, след като повече от 70 % от учениците в Балчик не са се явили в понеделник сутринта на учебни занятия. В следобедните часове учебният процес бе прекратен, като отново ще бъде възстановен в петък, обявиха от отдел “Образование и хуманитарни дейности”.

Въпреки минусовите температури, обстановката в община Балчик е нормална, съобщават от Гражданска защита. Няма селища без ток и вода, има отделни домакинства с прекъснато електрозахранване, съобщиха от местния клон на “Електроразпределение”, авариите се отстраняват.

От Автогара – Балчик, информираха, че всички маршрути от сутринта досега се изпълняват без промяна.

Минусовите температури на въздуха оставиха без вода някои къщи заради замръзване на тръбите. Други граждани са без личен транспорт заради замръзнало гориво в автомобилите.

При възникване на проблеми с електрозахранването, водоснабдяването или от друг характер, населението трябва да се обръща към Гражданска защита или Общинска администрация, предупреждават от местното ръководство.

“Имаме готовност да реагираме своевременно при тежка зимна обстановка”, потвърди кметът на Балчик Красимир Михайлов. Проведена е среща с оперативния щаб при бедствия, аварии и катастрофи. Снегопочистващата и опесъчаваща техника е изправна и в готовност. С повишено внимание са Гражданска защита, Общинското звено за охрана, ВиК, РПУ, Пътно управление, Общинско предприятие “БКС”, кметовете по населени места и други ведомства.

Районната кооперация “Черно море” – Балчик, с разширената си производствено-технологична база, има готовност да произведе необходимото количество хляб, ако се наложи. В магазинната мрежа на Балчик гражданите масово се запасяват с минерална вода, брашно, мая, свещи, батерии и други провизии от първа необходимост.

"Вълноломът е заледен, а кораби не акустират", съобщиха от пристанище Балчик. НДТ

 


Сходни връзки

ТЕРМОМЕТЪРЪТ УДАРИ -17 ГРАДУСА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди