изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:11 EEST
ОБЩИНИТЕ ИСКАТ РАДИОМРЕЖАТА НА БТК С ДОГОВОР ЗА ДАРЕНИЕ И БЕЗ ТАКСА ЗА НАЕТА ЛИНИЯ    
НовиниНа провелото се в края на миналата седмица заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в страната, в което участие взе и кметът на Добрич Детелина Николова в качеството си на зам.-председател на УС, не се е стигнало до конкретни разговори с БТК относно прехвърляне собствеността на радиомрежата.

"Всички общини са получили примерен договор, като крайното решение на всички колеги е договорът да бъде за дарение" - каза още Д. Николова. В представения на вниманието на сдружението примерен договор са били изчистени почти всички забележки, като общините в страната настояват телекомът да им предостави всички съоръжения и допълнителни материали за поддръжка на мрежата, както и софтуера за потребителите. "Искаме всички линии да бъдат подробно описани с начална и крайна точка, както и да има задължително приемо-предавателен протокол, с който да се гарантира техническата изправност на мрежите. От БТК обещаха да поставят пред Комисията за регулиране на съобщенията въпроса общините, които поемат радиомрежите, да не заплащат такса за ползване на наети линии, тъй като това не е фиксирано в договора" - добави още Д. Николова. НА предстоящото заседание на УС на НСОРБ на 26 януари ще се уточнят всички спорни моменти.
 


Сходни връзки

ОБЩИНИТЕ ИСКАТ РАДИОМРЕЖАТА НА БТК С ДОГОВОР ЗА ДАРЕНИЕ И БЕЗ ТАКСА ЗА НАЕТА ЛИНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди