изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:13 EEST
“Индипендънт”: Животът и смъртта на един ветеран от Ирак, който не издържаше вече    
По светаЛондон. Британският ежедневник “Индипендънт” помества на водещо място в днешния си брой обширен материал за американски гражданин, ветеран от войната в Ирак, самоубил се миналата седмица в ранчото си в Алабама. Преди да се застреля в главата с ловна пушка, ветеранът изпратил писмо до приятелите си, в което описвал трудностите, с които се сблъсква в ежедневието си, след връщането си от Ирак преди две години.


Тридесет и пет годишния Дъглас Барбър, разказвал пред приятелите си, че вече не бил същия човек, след като се завърнал от Ирак – бил параноичен, развел се, не можел да върви по улицата без да се страхува, че нещо около може да избухна във всеки един момент.
Дъглас Барбър прекарал в Ирак седем месеца, през които, пише “Индипендънт”, “карал камиони и се стараел да избягва смъртоносните заплахи”, които криел набиращия скорост през лятото на 2003 г. бунт.
Чарли Андерсън, от американската организация “Ветерани от Ирак срещу войната” заявява, че голяма част от проблемите свързани с трудностите за реадаптиране в цивилния живот, с които се сблъскват войниците след завръщането си от служба, се дължи до голяма степен основно на практиката на държавната администрация “да се доверява твърде много на използването на медикаменти, като лечение на стреса у ветераните”.
“Живеем с постоянните белези на ужасяващи събития”, написал Дъглас Барбър на приятелите си точно преди да се самоубие.
Войната срещу терора се превърна в лична война на толкова много хора, а администрацията на Буш продължава да отказва да признае пред Америка, че е лична война, пише в размисъл “Индипендънт”.
“Те (бел. ред. “Фокус”: американската администрация) искат да я водят, както се управлява бизнес, и съответно отказват да покажат жертвите, които полагат войниците и семействата им за страната си”, добавя авторът.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

“Индипендънт”: Животът и смъртта на един ветеран от Ирак, който не издържаше вече | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди