изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-23 @ 17:05 EEST
СОЦИАЛНИ ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ПРЕДСТАВИХА В ОБЛАСТНА УПРАВА    
Общество

Проекти и програми на Министерството на труда и социалната политика бяха представени вчера на среща в областна управа пред представители на общини, неправителствени организации, специализирани институции  и др. Присъстваха зам.-областните управители д-р Евгения Георгиева и Олга Задгорска. Д-р Георгиева сподели, че програмите и проектите, които предстои да се реализират, са били презентирани в края на м.г. на среща в МТСП, на която тя е присъствала.
Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси 2007-2013 г." на социалното министерство бе представена вчера от Енчо Енчев - регионален координатор по ФАР.  Стана ясно, че за реализацията й са предвидени 1,2 милиарда евро. Оперативната програма ще бъде изпратена за одобрение в Брюксел през март. Приоритетите в нея са повишаване на мобилността и конкурентноспособността на работната сила, подобряване на достъпа до обучение и образование и подобряване на качеството им, социална интеграция и заетост чрез развитие на социалната икономика и др.
Е. Енчев представи пред присъстващите и пет проекта по програма ФАР на МТСП, които ще бъдат реализирани през 2006 и 2007 г. Два  вече са стартирали. Това са проекти за безопасни условия на труд, за алтернативна заетост. По първия в страната са одобрени 20 проекта, два са от нашата област. Е. Енчев посочи, че одобрените проекти по алтернативна заетост в Добричко - 19, са колкото на Варненска област. Предстои да стартират проекти за професионална квалификация, за подобряване качеството на живот на хора с умствени увреждания и "Национална база данни за пазара на труда и Европейския социален фонд".
Националният план за заетост за 2006 г. и различните програми за заетост бяха презентирани пред присъстващите от младши експерта в областна управа Людмила Иванова. Стана ясно, че акцентите в националния план са повишаване ефективността за заетост, ефективна социална интеграция, повишаване на контрола на програмите и мерките и др. Л. Иванова представи различните програми, по които ще се работи през настоящата година - "От социални помощи към осигуряване на заетост", "Асистенти на хора с увреждания", "Помощ за пенсиониране", "Старт на кариерата", "Национална програма за заетост и професионално обучение на хора с трайни увреждания", "Красива България" и др.  За реализацията на програмите през 2006 г. са предвидени 204 милиона лева, благодарение на тях ще бъде осигурена заетост на 71 220 души. НДТ

 


Сходни връзки

СОЦИАЛНИ ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ ПРЕДСТАВИХА В ОБЛАСТНА УПРАВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди