изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:30 EEST
БЛИЗКИ НА ЗАГИНАЛ ПРИ КАТАСТРОФА ИСКАТ 60 000 ЛЕВА КРЪВНИНА    
Новини

Окръжните магистрати в Добрич вчера не можаха да осъдят 43-годишния силистренец Стефан Димитров Стефанов. Причината бе, че в съдебната зала липсваше едно от вещите лица. Процесът ще продължи на 24 март.



Стефан Стефанов е обвинен в това, че на 16 август 2005 година, при катастрофа, е причинил смъртта на 39-годишния Петър Илиев Савчев, също от Силистра. Транспортното произшествие е станало в село Славеево.

В нощта на 15 срещу 16 август Стефан и един от свидетелите -  Слави, били на гости в дома на Петър. Там пили бира и мастика. Към 12 часа в полунощ Петър казал на съпругата си Донка, че ще отиде да заведе гостите си в село Богданци. Жена му се събудила към 04 часа и видяла, че мъжът й го няма.

"Реших да звънна на GSM му. Първия път никой не ми вдигна. След това отсреща се обади Слави и ми каза, че пътуват и че сутринта ще се приберат. Дочух обаче Петър да му казва: "Не й казвай". Започнах да мисля къде са и какво е станало. Легнах си и станах към 7 часа. Звъннах към 8 часа от служебния телефон, но пак никой не ми вдигна. Към 8.30-9.00 часа при мен дойде племенникът ми, за да ми каже за инцидента. Още щом го видях предчувствах, че нещо е станало. После звъннах и ми казаха, че е станала катастрофа и, че тръгват за болницата "Света Анна" във Варна", разказа пред магистратите съпругата на загиналия - Донка.

Към 17 часа на 16 август тя отишла във Варна. Точна тогава на Петър му правили операция. След това лекарите й казали, че липсвал третия прешлен на мъжа й и че е неподвижен от кръста надолу. На жена си Петър разказал, че той карал до Средище, а след това воланът на служебния "Опел Астра" бил в ръцете на Стефан. По време на тежкия инцидент в село Славеево Петър бил спал на задните седалки.

Донка разказа, че е стояла до 22 август в болницата, а мъжът й починал на 23-и същия месец.

Показания даде и Слави, който също бил в колата по време на инцидента. С показанията си първоначално той се опита да защити Стефан, който му е кръстник. Свидетелят не пожела да каже дали Стефан е пил, макар че са били на една маса преди да тръгнат. Съдията по делото Калина Димитрова го предупреди, че вместо да помага на Стефан, той повече му пречи, и че ако не сътрудничи на съда за разкриване на истината, ще бъде подведен под наказателна отговорност. Слави мънкаше и когато трябваше да отговори на въпроса какво е наложило да пътуват в полунощ, а не сутринта, и къде са отивали. Каза, че са искали да отидат до Добрич, тъй като имало една машина за ремонт. От фирмата, която правила ремонта, поискали някакви части.

"Точно в полунощ ли трябваше да тръгнете и след като стигнахте в 3 часа в Добрич, кой работеше по това време?" - попита съдията. "Никой, решихме да изпием едно кафе докато фирмата отвори, но не познаваме Добрич и затова поискахме да отскочим до Кранево" - отвърна свидетелят. По-рано Донка пък сподели, че според нея са искали да отидат до Кранево, защото на масата Стефан се хвалил, че се запознал с една жена. "Предполагам, че е искал да покаже приятелката си", заяви вдовицата.   

Установено е, че в кръвта на подсъдимия е имало наличие на един промил алкохол, а според едното вещо лице автомобилът се е движел с около 90 км/ч. преди да се блъсне в стълба.

Ако бъде признат за виновен, Стефан Стефанов може да получи от 3 до 10 години затвор. Съпругата на загиналия Петър е подала граждански иск в размер на 25 000 лева, а дъщеря им – за 35 000 лева. НДТ                            

 


Сходни връзки

БЛИЗКИ НА ЗАГИНАЛ ПРИ КАТАСТРОФА ИСКАТ 60 000 ЛЕВА КРЪВНИНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди