изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:48 EET
Очаква се законът преследващ интернет "тормоза" да засегне голяма част от общуването в интернет    
НовиниНовият закон против кибер- „тормоз” все още не е влязъл в действие, но всички засегнати страни - жертви, адвокати и независими наблюдатели започват да го критикуват, при това основателно.


Джеф Лундгрен, директор по комуникациите на съдебния комитет към Конгреса на Съединените Щати казва, че закона не засяга нищо друго освен електронната поща. Той също така спомена, че различните тълкувания и критики са в резултат на простото неразбиране на закона.

„Всичко, което правим е да държим законите в крак с технологичните промени и развитие,” казва той в интервю. ”Досаждането по телефона присъства в закона, просто ние ще го прилагаме и когато става въпрос за имейли.

При блоговете и форумите е различно. Искаме да третираме електронната поща по същия начин, по който и телефонната комуникация. Мисля, че повечето хора ще разберат това, което се опитваме да направим ”.

Основателката на компания занимаваща се с предотвратяване на интернет "тормоз" и вмешателство казва, че начинът по който е направен закона, може да бъде приложен без проблеми и за форуми, чат сайтове и програми като MSN Messenger и ICQ и общо взето върху всичко в интернет, което не изисква парола за достъп.

Думата, която притеснява хората критикуващи закона е дразня (annoy).
„Мисля, че ще се разколебаят с многото малки случаи, в които има законно преследване на личността”, каза тя още.

„Аз ги помолих да не използват тази дума много пъти и те не го направиха след това. Това ще засегне много жертвите в последствие. Това, което закона казва е следното: ако пишете неща, което не отговарят на моето мнение по въпроса, вие ме нападате.”

Освен закон против кибер „тормоз” Президентът Буш подписа закона за Насилието срещу жените, част от действията на Министерството на Правосъдието, влизащ в сила от 5 Януари.

Това бе направено, за да се спре домашното насилие и манията за преследване на хора. Закона забранява анонимните обаждания с цел притесняване, злоупотреба, заплахи или тормоз. Същият важи и когато става въпрос за подобни действия в интернет. Информацията е на Bulgarian post.com.


 


Сходни връзки

Очаква се законът преследващ интернет "тормоза" да засегне голяма част от общуването в интернет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди