изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:44 EEST
НОВИ ПРОЯВИ НА ВАНДАЛИЗЪМ В ДОБРИЧ    
НовиниНатрошени и изпочупени осветителни тела за пореден път са констатирани в Добрич в събота сутринта, информираха от пресслужбата на кметството. По улица "Независимост" - на входа на Бюрото по труда, са счупени две сфери, които са монтирани миналата година.

Ежегодно община Добрич е принудена да осигурява допълнителни средства за поставянето на нови осветителни тела и електрически стълбoве, които са били изпочупени, натрошени или съборени. Поставянето на едно осветително тяло с всички разходи по монтажа и поддръжката струва 73 лв. Само за един месец от началото на 2006 година са унищожени 7 глобуса по улиците "Емона", "Боряна" и "Независимост". За последните две години загубите на общината възлизат на над 12 000 лева, които се възстановяват за сметка на възможността да бъдат осветени нови улици. От началото на кметския мандат до сега са монтирани около 4000 осветителни тела на стойност над 600 000 лева. Осветени са основните булеварди, улиците и кварталите. Финализиран е третият етап от Проекта за енергоефективна реконструкция на уличното осветление, с който се постига 90 % осветеност на Добрич. През тази година ще бъде изградено ново улично осветление на местата, където то не съществува - предимно по кварталите.
Община Добрич апелира към всички граждани - да бъдем отговорни стопани и да ценим, това, което се прави с общ труд и общи средства. Всяка счупена улична лампа или електрически стълб е за сметка на следващата улица, която ще бъде осветена. Единствено и само от нас зависи да живеем в чист, привлекателен, осветен и уютен Добрич.
 


Сходни връзки

НОВИ ПРОЯВИ НА ВАНДАЛИЗЪМ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди