изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:00 EEST
Птичи грип и в Северен Кипър    
Новини Европейската комисия съобщи, че смъртоносният щам H5N1 на вируса на птичия грип е бил открит в Северен Кипър. Става дума за две мъртви птици, открити в село, близо до Фамагуста, на източния бряг на острова.

Това са първите случаи на птичи грип в Кипър. Кипърските турски ветеринарни власти унищожиха близо 1500 домашни птици в селото. Междувременно Брюксел забрани вноса на живи животни, животински продукти и перушина през т.нар. "зелена линия", която разделя северната турска от южната гръцка част на острова, както и вноса им в други страни от ЕС.

Агенция "Фокус"
Вирусът H5N1 е открит в Северен Кипър

Брюксел. Европейската комисия съобщи днес, че в проби, взети в Северен Кипър, е открит опасният щам на вируса на птичи грип H5N1, предаде АФП. Тестовете са били проведени в лаборатория във Великобритания. Подробности до момента не се съобщават.

Агенция "Фокус"
Интернетхабер: Наличие на вирус на птичи грип е установено в Северен Кипър

София. Европейската комисия оповести, че вирусът на птичия грип е засегнал и Севернокипърската турска република /СКТР/, предаде днес турското електронното издание Интернетхабер. Изданието отбелязва, че след като от известно време птичият грип е тема номер едно в Турция, сега и СКТР е поразена от смъртоносния вирус. Интернетхабер не дава повече сведения за появата на смъртоносния вирус в т.нар. Севернокипърска турска република.

Агенция "Фокус"
Ройтерс: Европейската комисия потвърди наличието на щам H5N1 на птичи грип в птица в Северен Кипър

Брюксел. Брюксел. Европейската комисия /ЕК/ съобщи днес, че е потвърдено наличието на смъртоносния щам H5N1 на птичия грип в проба от птица от Северен Кипър, съобщи Ройтерс. Европейската комисия и турските власти са информирани от лабораторията в Англия за наличието на високо патогенния щам H5N1 в проба, взета от района на Северен Кипър, се казва в изявление на ЕК. В него се отбелязва, че има забрана върху вноса в ЕС на живи птици и птичи продукти от Северен Кипър.
 


Сходни връзки

Птичи грип и в Северен Кипър | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди