изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 16:09 EEST
ДРУГАТА СЕДМИЦА СТАРТИРА ПУБЛИЧНОТО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТО-БЮДЖЕТ'2006    
НовиниОбщина град Добрич обявява открита телефонна линия за предложения на гражданите

Публичното обсъждане на проекто-бюджета на община град Добрич се организира за осми пореден път, информират от пресслужбата на кметството. Съгласно промените в Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за общинските бюджети от 2004 г., то е въведено като задължителен етап при формиране, изпълнение и отчитане на бюджета. Общинският съвет на град Добрич на свое заседание на 28.01.2004 г. прие реда и условията за провеждане на общественото обсъждане. 
На тел. 600 416 и 600 001, вътр. /258/, на електронния адрес control@dobrich.bg и на Интернет-страницата на Общината  www.dobrich.bg  - в рубриката "Форум", гражданите и бизнессредите на Добрич могат да предлагат своите идеи, мнения и предложения за проекто-бюджет'2006. Всички предложения ще се протоколират и резултатите от тях ще бъдат оповестени. Публичното обсъждане ще премине през 7 етапа. Сформирана е експертна група от общински специалисти, която - след приключване на общественото обсъждане, ще анализира резултатите и ще представи предприетите конкретни стъпки.   Етапи на публичното обсъждане са, както следва: I етап - обсъждане на проекто-бюджета с НПО и гражданите - 6. 02. 2006 г.  от 15 часа в голямата Заседателна зала на Община - град Добрич; II етап - обсъждане с представителите на бизнессредите и Консултативния съвет по икономическо развитие към кмета - 8. 02. 2006 г. от 10.00 часа в Бизнес зала на общината; III етап - пътуващи бюджетни представяния - пенсионерски клубове "Димят" и "Христо Ботев" - на 7.02.2006 г., като в  пенсионерски клуб "Христо Ботев" срещата-разговор ще е от 11.00 часа, а в клуб "Димят - 15.30 часа; IV етап - обсъждане на проекто-бюджета с младежки организации - на 9.02.2006 г. от 14 ч. в голямата зала на Община - град Добрич; V етап - обсъждане с представители на хората с увреждания, което ще се проведе на 9.02.2006 г. от 10.30 ч. в Сдружение на инвалидите "Надежда"; VI етап включва паралелно обсъждане на проекто-бюджета в Постоянните комисии към ОбС град Добрич. Седмият етап е анализ и мониторинг. 
Община - град Добрич кани всички граждани, които се интересуват как ще се изразходват общинските средства и по какъв начин могат да осъществяват контрол, да вземат участие или да се обадят на посочените телефони.
Материалите за публичното обсъждане ще се получават от сряда /1 февруари/ в кабинет 203 в сградата на общината и на интернет-страницата www.dobrich.bg.
 


Сходни връзки

ДРУГАТА СЕДМИЦА СТАРТИРА ПУБЛИЧНОТО ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОЕКТО-БЮДЖЕТ'2006 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди