изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:24 EET
ОСВОБОДИХА МИЛКО НИЧЕВ    
Новини19 дни добричлията бе в плен в Нигерия, заедно с още трима чужденци. Съпругата му Александра още не е прибрала елхата - сега заедно ще отпразнуват Коледа и Нова година

Българинът Милко Ничев и другите трима чужденци, които бяха отвлечени в Нигерия на 11 януари, са освободени. Похитителите са изпратили електронно съобщение в неделя, в което са заявили, че се съгласяват да освободят заложниците в знак на добра воля към международната общност. Вчера бе съобщено, че четиримата чуждестранни работници вече се намират в резиденцията на нигерийското правителство.
С радост и облекчение посреща новината за освобождаването на Милко Ничев от Добрич неговата съпруга Александра. Вчера сутринта тя се е чула с него по телефона. "Всичко беше много добре. Обади се неочаквано. От снощи знаех, че ще има развитие по въпроса..." - сподели пред журналисти Александра Ничева. Съпругът й позвънил у дома им около 7.20 ч. Телефона вдигнал сина им Добромир. "Като разбрах, не бях на себе си. Милко звучеше добре по телефона, каза, че е жив и здрав. Той по принцип е спокоен човек" - каза още Александра. Съпругът й й казал, че щели да им правят някакви прегледи в Лондон. Очаква го да се прибере след 5-6 дни.
"През цялото време ми звъняха непрекъснато близки, познати, колеги, които изразяваха своята съпричастност" - сподели още Ал. Ничева. Обаждали й се дори непознати хора. Още в началото, след като стана ясно отвличането, й позвънила кметицата на Добрич Детелина Николова и й пожелала всичко да свърши добре.  Вчера също й се обадила и била много развълнувана от благоприятното развитие на нещата.
Милко Ничев трябвало да се прибере в отпуск на 3 февруари. Не се бил връщал от три месеца. Последните му рейсове обаче, били сравнително кратки, преди отсъствал по 6-7 месеца. Никога не е отивал притеснен в Нигерия, сподели съпругата му. Втората добра новина за семейство Ничеви вчера е дошла от дъщеря им Алина, която учи икономика в Канада. Тя се обадила, за да каже, че ще си дойде в Добрич на 18 февруари. Милко Ничев пък ще има рожден ден на 19 февруари.
В дома на семейство Ничеви все още стоят елхата и коледната украса. Близките му с нетърпение броят дните до прибирането му и задължително ще отпразнуват и Коледа и Нова година. На трапезата ще присъстват сто процента и сармите - едно от любимите ястия на Милко Ничев. С радост ще го посрещне и домашният котарак. През последните дни животинчето сякаш усещало, че нещо става и също било притеснено.
Александра Ничева каза, че не знае дали съпругът й ще продължи да работи в Нигерия. Сега единственото, което желае, е той да се върне час по-скоро.
НДТ припомня, че четиримата служители на петролната компания "Шел" /от България, САЩ, Великобритания и Хондурас/ бяха отвлечени на 11 януари от петролен танкер в района на делтата на река Нигер от активисти на сепаратисткото "Движение за освобождение на делтата на Нигер". Два дни по-късно властите в Нигерия съобщиха, че е установено местоположението им - плавателен съд, който се намира в Атлантическия океан.
Похитителите поставиха политически искания - да се освободи бившият губернатор на щат Байеселса, който е бил арестуван в Лондон и се намира в ареста в Абуджа по обвинение срещу него за пране на пари. Настояваше се още да бъде освободен от затвора и ръководителят на друга бойна група, която действа в делтата на река Нигер. Похитителите също така предявиха искане ресурсите от делтата на река Нигер да се предоставят на населението от района, а не да се контролират от федералното правителство.
Информационните агенции обаче съобщиха, че нигерийските сепаратисти са заявили, че ще продължат да осъществяват нападения срещу обекти на петролната индустрия в района на делтата на Нигер.
 


Сходни връзки

ОСВОБОДИХА МИЛКО НИЧЕВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди