изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:41 EEST
Пребитият митничар отказал съдействие на следствието    
Ред и сигурност

Пребитият в събота вечерта началник на отдел "Митническа тарифа" в Регионална митническа дирекция - София Петър Гюров отказал да съдейства на полицията и така укривал кои са извършителите на побоя над него, съобщи в понеделник БГНЕС, като се позова на източници от следствието.



Това може да означава, че Гюров знае кой е поръчителят на побоя и защо са изпратени биячите.

Вследствие на нанесените удари с бухалки и метални пръти, митническият служител е с два счупени крака и множество други травми, но без опасност за живота.

Това е класическа наказателна акция, извършена от професионални екзекутори. По подобен начин се третират неизправни длъжници към подземни босове, неизпълнили ангажиментите си към криминални структури данъчни, митнически и други държавни служители.

Сред митническите среди се твърди, че действията на Гюров са ощетили вносител на контрабандно китайско карго с около 500 хил. евро.

Гюров бе отличен за добра работа през миналата година. Според директора на агенция “Митници” Асен Асенов работата на Гюров била чисто методологическа, което ще рече, че не можел да се замеси в контрабанда или митнически нарушения. Той обаче е можел да попречи на схема за контрабанден внос, което е довело до загуби на организаторите му. Последвала е наказателна акция като предупреждение да не се бърка повече и да си затваря устата.

По-късно през деня от ръководството на митниците разпространиха становище, с което се осъжда бруталния акт на насилие, упражнен върху Петър Гиров.

"По повод някои публикации, които целят да хвърлят съмнения относно работата и морала му, искаме ясно да заявим, че Гиров се ползва с безупречна репутация на съвестен и коректен служител и подобни манипулативни тези могат да бъдат квалифицирани единствено като пореден опит за дискредитиране на митническата администрация", пише в становището на агенция "Митници".

http://mediapool.bg

 


Сходни връзки

Пребитият митничар отказал съдействие на следствието | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди