изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:40 EET
МИМА ВАСИЛЕВА ПРЕДЛАГА ПРОВЕЖДАНЕТО НА СРЕЩИ С НПО НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ    
ОбществоНародният представител от НДСВ от Добричка област Мима Василева, която е член на парламентарната Комисия по труда и социалната политика, ще предложи провеждането на регионални срещи на представители на неправителствени организации на хора с увреждания.

Предложението ще направи по време на национална среща с НПО, която ще се проведе на 10 февруари в Народното събрание, под патронажа на депутатите от НДСВ Анелия Атанасова и Деница Димитрова. Според Мима Василева, такива срещи трябва да има и на регионално ниво. На тях лидери на местни НПО ще могат да споделят проблемите си и да зададат конкретни въпроси.
На срещата на 10 февруари в Народното събрание Мима Василева ще постави няколко въпроса, които вчера са й били зададени по време на открит приемен ден в Тервел. Председателят на Сдружение на хората с увреждания Валентин Самуилов е попитал за възможностите организацията да получи безвъзмездно общинска или държавна земя в община Тервел, която да бъде отдадена под наем на арендатори или на други частни земеделски производители. Идеята на В. Самуилов била произведената пшеница да бъде предадена в хлебозавода и срещу нея хората с увреждания от Тервел да получават безплатен хляб. Председателят на НПО споделил с Мима Василева и други идеи на сдружението за подобряване живота на хората с увреждания в общината - изграждане на помещения, в които да се развиват занаятчийски и други производствени дейности, изграждане на стол и физкултурен салон за деца с увреждания и др.
По време на открития си приемен ден вчера народният представител от НДСВ Мима Василева се е срещнала и с кмета на Тервел Живко Георгиев. Той е потърсил съдействието й за увеличаване на средствата за работна заплата на общинските служители през 2006 г. Живко Георгиев споделил, че средната брутна работна заплата в администрацията в Тервел за 2005 г.  е най-ниска спрямо останалите седем общини в област Добрич. Според кмета, в проекта за Закон за държавния бюджет за настоящата година тази пропорция се запазвала. Така например, средната брутна заплата в община Тервел била с 14 процента по-ниска от тази в община Крушари и с 23 на сто по-ниска от община Генерал Тошево. Народният представител от НДСВ Мима Василева е поела ангажимента да проучи в Министерството на финансите по каква методика се определят заплатите на общинските служители. НДТ

 


Сходни връзки

МИМА ВАСИЛЕВА ПРЕДЛАГА ПРОВЕЖДАНЕТО НА СРЕЩИ С НПО НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди