изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:51 EEST
ДА НЕ СЕ ДОПУСКА ВОДОПОЙ И ПАША НА ЖИВОТНИ ДО ЕЗЕРАТА С ПРЕЛЕТНИ ПТИЦИ    
ЗдравеДа се засили вниманието на селските стопани по отношение на една от мерките, препоръчана миналата седмица, е било основното решение на вчерашното заседание на Областната епизоотична комисия, съобщи за НДТ секретарят й и директор на Районната ветеринарно-медицинска служба - д-р Александър Александров.

Става дума за решението да се ограничи воденето на водопой и паша на домашни животни край карстовите водадайни зони, където има огромен брой прелетни птици. "Така ще елиминираме косвения фактор за пренасяне на заразата" - коментира д-р Александров. Той отново призова стопаните да почистват и измиват селскостопанската техника преди прибирането й. "Птичият двор трябва да е отделен" - призова специалистът.
Днес следобед се очаква да пристигнат еврокомисарите, които ще се запознаят с предприетите мерки за недопускане на птичи грип у нас. Вероятно утре преди обяд те ще посетят районите на Шабленското и Дуранкулашкото езера.

 


Сходни връзки

ДА НЕ СЕ ДОПУСКА ВОДОПОЙ И ПАША НА ЖИВОТНИ ДО ЕЗЕРАТА С ПРЕЛЕТНИ ПТИЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.89 секунди