изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:13 EEST
46 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА ТЕРВЕЛ И ГЕН.ТОШЕВО ЗА ГРАДОВЕ    
ОбществоПреди 46 години на днешната дата Тервел и Генерал Тошево са обявени за градове. Какви са приоритетите в работата на двете общини през настоящата година, попита репортер на НДТ.


Един от приоритетите ни през тази година ще бъде  подобряването на инфраструктурата, каза зам.-кметът на Тервел Дияна Илиева. Предвижда се благоустрояването на един от жилищните квартали в града - кв. "Изгрев". Ще бъдат облагородени междублоковите пространства в него, ще се изгради пътна и тротоарна структура, осветление. Друг приоритет е рехабилитацията на пътната настилка в централната градска част и на някои от основните улици в Тервел. Ще продължат и дейностите по рехабилитацията на сградния фонд. Приоритет ще бъдат и младежките дейности, създаването на условия за изява на децата от общината, каза още Дияна Илиева. Предвижда се разширяване на социалните услуги чрез разкриване на Дневен център за възрастни хора. През годината общината ще съдейства и за разширяване на дейностите на спортните клубове, запазване и доразвиване на традициите на работата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - чрез поредна реализация на програма "Наше лято" и нови прояви, които да обхванат двете училища с гимназиален етап на обучение. През 2006 г. ще честваме 30-годишнината на клуб "Дъга", предвиждаме и нов момент в културния календар на общината - конкурс за лазарски групи, каза още Дияна Илиева.
Инфраструктурата е приоритет и в работата на община Генерал Тошево - заяви кметът Димитър Михайлов. Той припомни, че предстои да се ремонтират основните републикански пътища, а в града ще се реконструират 10 улици и ще се ремонтират 22. През тази година ще продължи санирането и обновяването на общинските сгради. Заложено е също разширяване на сектора на социалните услуги, както и преструктуриране и оптимизиране дейността на общинските здравни заведения. Като приоритет е заложено също газифицирането на село Кардам, каза още кметът на Генерал Тошево Димитър Михайлов.

 


Сходни връзки

46 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА ТЕРВЕЛ И ГЕН.ТОШЕВО ЗА ГРАДОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди