изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:55 EET
Волен Сидеров: Депутатите на "Атака" искат изключване на Владимир Кузов от парламентарната група    
Новини София. Всички депутати от Парламентарната група на "Атака" са за изключването на Владимир Кузов от групата. Своето мнение все още не са дали само Петър Берон и Стела Банкова. Това заяви пред репортер на Агенция “Фокус” лидерът на “Атака” Волен Сидеров.


По думите му - няма законово основание да искаш сведения за това – дали срещу някого има заведено дело или – образувано дознание. Това каза Волен Сидеров, помолен да обясни – защо човек като Владимир Кузов е бил включен в избирателните листи на партията.
“От прокуратурата можеха да изпратят на председателите на парламентарните групи информацията за тези хора. Не са длъжни, но беше коректно да го направят” – смята Сидеров.
Той заяви, че Владимир Кузов не е член на партия “Атака” и е бил включен в листите по предложение на Политически кръг “Зора”. По думите на Сидеров – Владимир Кузов се разграничавал от проблемите на парламентарната група. Заедно с Минчо Христов били “неразделна двойка, действали заедно, цепели се от групата и не искали да се съобразяват с нейните решения”.
Волен Сидеров съобщи още, че Парламентарната група на “Атака” официално ще внесе искане в парламента за промяна на Закона за избор на народни представители. “Това е единственият начин за в бъдеще подобно нещо да не се повтаря” – заяви той.
С тези поправки на Закона за избиране на народни представители, Закона за местните избори и Закона за избиране на президент и вицепрезидент на Република България, кандидатите за президент, вицепрезидент, народни представители, кметове и общински съветници задължително ще трябва да представят свидетелство за съдимост, справка от Националната следствена служба за образувани или висящи дознания и следствени дела и други действия, свързани с възбуждане на предварителни и полицейски производства, както и документ, че лицето не се води на психиатричен отчет и не е поставено под запрещение.
ИВЕТА ИСТАТКОВА
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Волен Сидеров: Депутатите на "Атака" искат изключване на Владимир Кузов от парламентарната група | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди