изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:30 EEST
Зауахири се подиграва на Буш за войната срещу тероризма    
По света В нов видеозапис вторият човек в “Ал Кайда” Айман ал Зауахири се подигра на Буш за това, че е загубил войната с тероризма, предаде АП. Зауахири нарича Буш "касапин" за това, че е убил невинни пакистанци при неуспешното въздушно нападение, при което мишената бе самият Зауахири.

Освен това вторият човек в "Ал Кайда" упрекна САЩ за това, че са отхвърлили предложението на Осама бин Ладен за временно прекратяване на огъня.

В записа Зауахири, облечен в бяла роба и с бяла чалма, говори силно и ядосано, като заплашва САЩ с нова атака - “По волята Божия и на ваша земя”. Видеото, разпространено по “Ал Джазира”, ден преди Буш да направи своето обръщение към нацията, дава първото конкретно доказателство, че Зауахири е жив и след въздушното нападение на САЩ в източен Пакистан на 13 януари, което бе специално насочено срещу него, но отне живота на други четирима членове на “Ал Кайда” и на 13 невинни пакистанци.

Припомняме, че на 19 януари миналата година във видеозапис Осама бин Ладен обяви, че последователите му готвят атака срещу САЩ и предложи на американците условно примирие, въпреки че не посочи конкретни срокове. Американски представител в службата за борба с тероризма обяви, че записът е автентичен. Той отбеляза, че записът е разпространен за кратко време, което показва, че Зауахири има възможност да разпространява посланията си по-бързо от Бин Ладен. Това означава, че двамата терористи не ползват едно общо скривалище и че Бин Ладен се намира на по-отдалечено място от своя представител.

Коментирайки видеозаписа, прессекретарят на Белия дом Скот Маккелън обяви, че САЩ продължават да се отнасят сериозно към заплахата и да преследват всички тези, “които искат да ни навредят”. Информацията е на News.bg.


 


Сходни връзки

Зауахири се подиграва на Буш за войната срещу тероризма | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди