изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:18 EEST
Сергей Станишев е избран за съпредседател на Комитет в Социалистическия интернационал    
НовиниСофия. Премиерът и лидер на БСП Сергей Станишев е избран за съпредседател на Комитета за Югоизточна Европа на Социалистическия интернационал. Това стана ясно на пресконференция, след завръщането на премиера от Атина, предаде репортер на Агенция “Фокус”. “Ще работя за интересите на България”, заяви Станишев и допълни, че този пост е признание за авторитета на БСП.


Министър-председателят съобщи, че на заседанието на Социалистическия интернационал в Атина е била приета резолюция, според която присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз на 1.01.2007 г. ще бъде принос за сигурността в района.
В Атина Станишев се е срещнал и с гръцкия министър-председател Костас Караманлис. Двамата са обсъдили двустранните отношения между страните, както и предстоящото официално посещение на гръцкия премиер в България на 14 април. Сред приоритетите на бъдещето сътрудничество е изграждането на пътна инфраструктура и нови ГКПП.
По повод присъствието на името на народния представител от Коалиция за България Иван Даков в списъка на прокуратурата, в който фигурира и Владимир Кузов, Станишев заяви, че все още не е запознат със списъка и с конкретните обвинения. “Принципната ми позиция е, че пред закона всички са равни. Част от промените в Конституцията предвиждат облекчаване на процедурите при наказателно разследване на народните представители и ограничаване на депутатския имунитет”, каза още Станишев.
МАРГАРИТА КОЛЕВА
 


Сходни връзки

Сергей Станишев е избран за съпредседател на Комитет в Социалистическия интернационал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди