изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:07 EEST
КАМИОН, ПЪЛЕН С ЦИГАНИ, УДАРИ ТЕЖКО АВТОБУС С ВОЕННИ ОТ АВИОБАЗА КАМЕНЕЦ    
НовиниПлевен. Камионът, който се удари в автобуса на пътя Каменец – село Одърне край Плевен, е бил пълен с цигани дървосекачи. Това съобщи за Агенция “Фокус” генерал Стоян Тонев, началник на ВМА. По думите на ген. Тонев по първоначална информация камионът е ударил странично автобуса, в който пътували военнослужещи от авиобаза Каменец.

 След удара камионът и автобусът са се запалили. В първия автобус след това се удря и втори, тъй като не е успял да спре. На мястото на тежкото пътно произшествие веднага са пристигнали екипи на пожарната, МВР и Бърза помощ.
Екипите на Военно-медицинска академия вече са пристигнали в Плевен.
20 души са настанени във Военна болница в Плевен. Всички те са военни. Седем от тях са леко пострадали и след като им е оказана медицинска помощ е преценено, че не се налага оставането им в здравното заведение. Във Военна болница остават за лечение 13 души, основно с фрактури.
Девет души са настанени в Университетска болница в Плевен. Пет от тях са с леки травми, четирима са тежко пострадали. Четирима са военни, пътували в автобусите, петима са цивилни от камиона, който ги е ударил.
Най-тежко е състоянието на летец пилот майор Валери Георгиев Венков, който е с мозъчно-черепна травма, с опасност за живота, и на жена му – Ивелина Венкова, на която в момента се извършва операция, съобщи ген. Тонев.
От останалите по-тежко пострадала е още една жена, която е с тазобедрена фрактура, както и офицер, който има лицево челюстна травма, съобщи още ген. Стоян Тонев.

Районна прокуратура - Плевен ще разследва катастрофата, при която един човек загина и 14 бяха ранени

 31 януари 2006 | 19:36
Агенция "Фокус
"



София. Тежкото пътно-транспортно произшествие край Плевен се разследва от Районна прокуратура в града - съобщиха от Министерството на отбраната.
Оттам уточниха, че днес в 16.45 ч. днес автобус на фирма “Монов”, превозващ служители от авиобаза “Каменец” към гр. Плевен, се сблъсква с камион на участъка на пътя Каменец - с. Одърне. Произшествието е станало в условията на намалена видимост, вследствие на запалено стърнище. Камионът с марка “Ман”, извозващ скраб, е извършвал маневра на пътя. При удара са се възпламенили камионът и автобусът. На място загива шофьорът на камиона Ангел Иванов Ангелов, а неговият спътник е тежко пострадал. Движещият се втори автобус, превозващ служители от авиобазата, се удря в първия.
В резултат на катастрофата има осем тежко пострадали служители. Единият от тях, летец пилот майор Валери Георгиев Венков, е с мозъчно-черепна травма, с опасност за живота. Съпругата му Ивелина Венкова – служител, е в тежко състояние, с коремна травма. Тежко пострадали са и летец-пилот капитан Петър Муков и неговата съпруга – кадрови редник, но без опасност за живота.
Шест от служителите, пострадали при произшествието, са ранени. Всички са настанени във Военна болница – гр. Плевен и в Университетската болница на града.
В момента всички пътници от катастрофиралите автобуси, преминават на медицински преглед.
Незабавно към мястото на произшествието са изпратени четири екипа на Военно-медицинска академия гр. София, ръководени от полк. доц. Евгени Белоконски. В екипите са включени неврохирурзи, травматолози, специалисти по обща хирургия, анестезиолог, реаниматор.
Тежкото пътно-транспортно произшествие се разследва от Районна прокуратура в гр. Плевен.

 


Сходни връзки

КАМИОН, ПЪЛЕН С ЦИГАНИ, УДАРИ ТЕЖКО АВТОБУС С ВОЕННИ ОТ АВИОБАЗА КАМЕНЕЦ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди