изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:53 EEST
"ВиК" ПРЕДИЗВИКА ТЕЧ НА ГАЗ, ДОКАТО ОТСТРАНЯВАШЕ АВАРИЯ    
ОбществоПритеснени сме, че можеше да гръмне цял квартал

Това заявиха в редакцията на НДТ притеснени жители на Добрич по ул. "Боряна". Гражданка разказа следното: "Вчера сутринта около 10 часа работници на "ВиК" дойдоха и започнаха да копаят по ул. "Боряна" 4, пред вход "В", при което пробиха газопровод на Черноморска технологична компания и със силно свистене започна да изтича газ. Малко по-късно, към 10.30 ч. дойде и кола на Пожарната. Слава богу, всичко се размина без проблем. Бяха отстранени авариите и на водното дружество, и по газопровода без последствия. Защо обаче се стигна дотук?"
Потърсихме с този въпрос управителя на "ВиК", който се извини, че не е запознат със случая, тъй като не е в града. Началникът на "ВиК" - Добрич, Петър Гугов не отговаряше на телефона. Отговор на въпросите на репортер на вестника даде зам.-управителя по ТВ на водното дружество Георги Рангелов. НДТ попита не е ли редно преди да се копае за отстраняване на авария, да бъде направена справка каква подземна инфраструктура има в района? "Вярно е, че днес /б.а. - вчера/ имаше такъв проблем в тази част на града. Ситуацията е овладяна. Вярно е, че има несъгласуване между "ВиК" и "ЧТК", но ще изгладим тези моменти и то в най-скоро време. "ЧТК" е готова да ни предостави в най-кратък срок техните схеми, къде точно има положени газопроводи, за да не се стига до такива аварии. За бъдеще обещаваме, че това няма да се повтори, а на хората, от които зависи координацията, ще им бъде потърсена отговорност и ще си получат наказанията. Хубавото е, че няма последствия за гражданите. Ако "ЧТК" поискат, ще поемем възстановяването на тяхната авария, станала по наша вина" - каза Г. Рангелов.
От газовата компания заявиха, че са изгубили средно между 200 и 500 куб. м газ, което изразено в пари е между 100 и 300 лв. По-важното според специалистите е, че инцидентът е минал без някакви особени проблеми за населението, защото никой не може да каже при такава силна струя какво би станало, ако някой хвърли фас. При тази сила на струята дори камъчета като се увлекат, става опасно, добавиха още специалисти. Тръбата, която "ВиК" е пробило при изкопните работи, е с диаметър 32 мм, които газовата компания ползва като отклонения към битови абонати, и въпреки това живеещите в района са чували свистенето от изтичането на газта в домовете си. От газовата фирма добавиха още, че веднага след полагането на ново отклонение с писма се уведомяват на доброволни начала "ВиК" и "Електроразпределение", точно, за да бъдат избегнати такива инциденти. За 2005 г. на територията на града са регистрирани 3-4 такива случая, когато поради други изкопни работи са били пробити тръби на ЧТК и е допуснато изтичане на газ.
 


Сходни връзки

"ВиК" ПРЕДИЗВИКА ТЕЧ НА ГАЗ, ДОКАТО ОТСТРАНЯВАШЕ АВАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди