изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:40 EEST
ДОБРИЧЛИИ ЩЕ ПЛАЩАТ ПО 2.2 ПРОМИЛА ТАКСА "СМЕТ"    
НовиниНа провелото се вчера заседание на ОбС съветниците решиха -след двучасов дебат, гражданите да плащат 2.2 промила такса "Смет", вместо досегашните 2.5 промила, които не са променяни от 2003 г. Остават непроменени промилите за тази такса за юридическите лица - 7 промила. Средствата, които ще бъдат събрани от такса битови отпадъци, според прогнозни изчисления, възлизат на 2 242 000 лв.

В следваща точка от дневния ред местните парламентаристи одобриха и две площадки за изграждане на регионално депо за твърди битови отпадъци за всички общини от област Добрич и община Никола Козлево - това са терени в селата Поп Груево и Стожер.
Одобрен бе и подробният устройствен план на Централна градска част. Валентин Николов поиска да бъде потърсена отговорност на виновните защо досега не е събиран наем от Наркооп "Възход", който стопанисва търговските обекти в центъра - т. нар. Коопчета. По предложената програма за приватизация за настоящата 2006 г. съветниците не одобриха предложените 4 парокотелни и по предложение на арх. Емилия Добрева гласуваха 2 от тях - в центъра, да бъдат извадени от приватизационната програма. Те не дадоха съгласие обаче прогнозната приходна-разходна сметка да бъде намалена със стойността на извадените от програмата две парокотелни, възлизащи на сумата от 185 хил. лв. по предварителни прогнозни разчети.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИИ ЩЕ ПЛАЩАТ ПО 2.2 ПРОМИЛА ТАКСА "СМЕТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди