изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:31 EEST
МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ЦЕНТЪРА ЗА СОЦИАЛНА ИНТЕГРАЦИЯ ПОДАРИХА ДЕТСКИТЕ СИ РАЗКАЗИ НА КМЕТА    
НовиниКнига с детски разкази подариха деца от Центъра за социална интеграция на кмета на Добрич Детелина Николова, информираха от пресслужбата на кметството.

Книжката е изработена от деца от австрийския град Линц. Тя съдържа детски истории, измислени и илюстрирани от възпитаниците на Детския център за социална интеграция в Добрич. Приказните разкази на децата имат общо начало и започват с текста "От къде животните и нещата са получили своя цвят преди дълго, дълго  време.....". Малчуганите от детския център развиват своите фантазии как слънчогледът, глухарчето и звездите са получили своя цвят. 13-годишният Джейлян Сали от Добрич е посветил своя разказ на тъжното щурче. Малкият автор описва историята на тъжното щурче, което си нямало собствен приятел и цвят. След дълго лутане щурчето потърсило помощ при тревичките и цветята и те - след като чули неговата история, му подарили своите цветове и приятелство. "Оттогава щурчето свири на своята цигулка, като се весели и играе с приятелите си" - завършва своя разказ малкият Джейлян. Уникалната детска книга съдържа 24 разказа, които са класирани на първо място в конкурс за детско произведение в град Линц. Наградата от 500 евро е дарена на центъра в Добрич. Първият екземпляр от детската книга е подарен на библиотека "Дора Габе" и е включен в библиотечния фонд. Вторият бе подарен вчера на кмета Детелина Николова - с авторско послание и пожелание за ползотворна работа и достойно влизане в Европейския съюз. Детският център за социална интеграция поддържа контакти с австрийския град Линц от самото си създаване през 2000 г. Той е изграден и финансиран по проект на БМЧК и Австрийския младежки червен кръст. Неговите специфични функции се свеждат до интегриране на уязвими деца, които имат трудности в ежедневието си. От самото създаване на Детския център в Добрич до края на 2005 година през него са преминали над 1000 деца. В момента там се обучават 28 деца на възраст от 9 до 16 години.
 


Сходни връзки

МАЛЧУГАНИТЕ ОТ ЦЕНТЪРА ЗА СОЦИАЛНА ИНТЕГРАЦИЯ ПОДАРИХА ДЕТСКИТЕ СИ РАЗКАЗИ НА КМЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди