изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:11 EET
СТУДЕНТИ ОТ ДОБРИЧ - В ХОЛАНДСКИ И НОРВЕЖКИ УНИВЕРСИТЕТИ    
ОбразованиеПомощник-ректорът на Международен колеж-Албена ще участва следващата седмица в международен семинар за разработване на интензивни учебни програми във висшето образование. Форумът ще се проведе в Белгия

Студенти от Международен колеж-Албена в Добрич са започнали втория семестър в университети в Холандия и Норвегия. Младите хора провеждат част от обучението си в партньорските висши училища в градовете Арнем и Харщад - по програма Сократ/Еразъм, съобщиха от Международния колеж в Добрич.
"Семестърът ни в университета HAN в Арнем стартира с мениджърска игра - разказва Петя Сачева. - В продължение на четири дни се състезавахме няколко екипа от студенти. В нашия тим се занимавах с рекламната част - слогани, лого, картички, приветствия... В този дял отборът ни получи висока оценка, но финансовият отдел на друг екип работи по-добре от нашия. Те победиха, но всички спечелихме нов опит и знания."
"Във висшето училище в Арнем е много интересен начинът на обучението - споделя студентката Геновева Иванова. - Сградата е оборудвана много модерно. През първия учебен ден карахме занятия по електронна търговия Е-commerce първа част. Предложиха ни да запишем и втора част. Ние смятаме да я запишем, като добавим още "международен маркетинг" или "бизнес маркетинг". Всички чуждестранни студенти са много отворени и приятелски настроени към нас. Използваме всяка свободна минута да сме заедно. Колегите ни разходиха из града. Показаха ни забележителностите. Водиха ни и на ледена пързалка. Учиха ни да се пързаляме върху лед."
Студенти от добричкия колеж са дали дори интервю за норвежкия вестник "Харщад тиденде". Те провеждат втория си семестър в университета в Харщад, Норвегия. Вестникът помества и снимка на добричките колежани Димитър Попов, Тодор Каракепелиев и Димитър Софев с техни чуждестранни състуденти.
От Международния колеж съобщиха още, че висшето учебно заведение разширява сътрудничеството си с висшите училища от Европа. През следващата седмица помощник-ректорът по международната дейност на колежа ще участва в град Брюж /Белгия/ в контактен семинар за разработване на интензивни учебни програми във висшето образование. Форумът се провежда по линия на европейската програма за висше образование Сократ/Еразъм.
 


Сходни връзки

СТУДЕНТИ ОТ ДОБРИЧ - В ХОЛАНДСКИ И НОРВЕЖКИ УНИВЕРСИТЕТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди