изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:18 EEST
ПОЛИЦЕЙСКИ КОРДОН ЗА РЪКОВОДСТВОТО НА МИНА "ОБРОЧИЩЕ"    
НовиниУниформените се намесили поради притеснения, че може да се стигне до стълкновения между шефовете на мината и стачкуващите работници

Сериозна намеса на полицията се е наложила вчера в мина "Оброчище", научи НДТ. Следобед униформените са направили кордон, за да може ръководството да излезе от мината. Целта е била да не се стигне до стълкновения между стачкуващите работници и шефовете, каза за НДТ зам.-областният управител д-р Евгения Георгиева и бе категорична, че до сблъсък не се е стигнало. Вчера тя и зам.-областният управител Сияна Фудулова са посетили мина "Оброчище", но им е била отказана среща с ръководството. "Силно ме впечатлиха окъсаните дрехи и обувки на работниците" - сподели д-р Георгиева. Стачкуващите работници настояват веднага да им бъдат изплатени възнагражденията, които фирмата им дължи. Целта е да се намали социалното напрежение и хората да се успокоят, каза още зам.-областният управител.
"Имам информация от работниците, че утре /б.р. - днес/ отново ще има преговори" - каза за НДТ областният координатор на КНСБ Гинка Василева, която е разговаряла с работниците. 
Както НДТ писа, работниците в манганова мина "Оброчище", която се намира до балчишкото село Църква, имат да получават възнаграждения от септември миналата година. Досега са им били давани само аванси между 50 и 200 лева.
 


Сходни връзки

ПОЛИЦЕЙСКИ КОРДОН ЗА РЪКОВОДСТВОТО НА МИНА "ОБРОЧИЩЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди