изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:01 EET
ПРОТЕСТ В КРУШАРИ    
НовиниПредставители на гражданския политически съюз "За нова България" негодуваха заради провалената сесия и отсъствието на областния управител Динчер Хаджиев на нея

Протест заради провалената сесия на Общинския съвет на Крушари бе организиран вчера от гражданския политически съюз "За нова България". НДТ припомня, че заседанието бе насрочено за 31 януари и на него новоизбраният кмет Злати Киров трябваше да положи клетва. Заседанието обаче не се състоя поради отсъствието на шестима общински съветници и липса на кворум.
"На тази община сега повече от всякога й трябват хора, които да работят" - заяви Михаил Цонев - член на гражданския политически съюз. Протестиращите настояваха за гаранции за това, че на следващата сесия /вероятно на 8 февруари/ няма да се случи същото.
"Нямам логично обяснение за ситуацията, в която изпадна община Крушари... Не смея да твърдя, че е тенденциозно... Страх ме е да прогнозирам какво ще се случи на 8 февруари" - заяви новоизбраният кмет на Крушари Злати Киров и добави: "Тези събития няма да спрат амбициите ми за работа. Няма значение дали съм кмет, или не, аз винаги съм работил за тази община."
Протестиращите излязоха с декларация, в която настояват Злати Киров незабавно да встъпи в длъжност. Те заявяват, че нямат желание да се нагнетява етническо напрежение.
От името на гражданския съюз и на Асоциацията на транспортните работници, на която е председател, Максим Петков заяви: "Това, което стана преди два дни, е безобразие. Друг такъв случай за 15 години в страната няма - представител на областна управа да не присъства на клетвата на новоизбран кмет." Протестиращите заявиха още, че настояват правителството да разгледа поведението на областния управител Динчер Хаджиев и той да не изпълнява повече тази длъжност, а премиерът да посочи друг.
НДТ се обърна за коментар към пресслужбата на областната администрация. Оттам заявиха, че в този случай - при вече действащ ОбС, по закон областният управител не е задължен да присъства на сесията. Още повече, че в деня на сесията Д. Хаджиев и неговите заместници са били ангажирани с посещението на еврокомисарите и обиколката в областта във връзка с мерките срещу птичи грип. По закон, областният управител или негов заместник са длъжни да присъстват само на сесия, на която полагат клетва новоизбрани общински съветници и новоизбран кмет, обясниха още от областната администрация. Тогава след проведени местни избори самият областен управител свиква първото заседание на новия ОбС.
 


Сходни връзки

ПРОТЕСТ В КРУШАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди