изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:27 EET
ЗА 235 КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ КАНДИДАТСТВА ДОБРИЧКАТА БОЛНИЦА    
ЗдравеТри вида документи, необходими за подписване на договор за финансиране през настоящата година, е подала в Районната здравно-осигурителна каса Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи изпълнителният директор д-р Жанина Калинкова.

 Срокът за внасянето им в касата изтече на 31 януари. Първият вид документи са за финансиране на болничната помощ по клинични пътеки. Болницата е подала заявление за 235 клинични пътеки. Общият им брой, според Националния рамков договор за 2006 г., е 299. Д-р Калинкова обясни, че сред тях има пътеки за дейности, които никога не са били извършвани в МБАЛ - Добрич.
Вторият вид документи, които е внесло ръководството на лебечното заведение, е за високоспециализирани медицински дейности в болници. МБАЛ кандидатства за радиология, бронхоскопия и еднодневна химиотерапия. Освен това ръководството желае в болницата да бъдат предлагани на пациентите очна лазер-терапия и очна ангиография. Това са високоспециализирани медицински дейности в извънболничната помощ, обясни д-р Калинкова. В областта обаче нямало лечебно заведение, което да разполага с нужната апаратура, освен добричката болница. Новият НРД позволявал при такова положение тези дейности да бъдат извършвани от болници.
В 7-дневен срок след подаване на документите здравната каса трябва да информира лечебното заведение за евентуални пропуски. В едномесечен срок пък трябва да бъде сключен и самият договор, обясни д-р Калинкова.

 


Сходни връзки

ЗА 235 КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ КАНДИДАТСТВА ДОБРИЧКАТА БОЛНИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди