изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:53 EEST
Арестуваха следователка от Столична следствена служба    
Ред и сигурностСофия. Служители на Национална служба "Борба с организираната престъпност" (НСБОП) задържаха следователка от Столична следствена служба, съобщиха от пресцентъра на МВР.

36 - годишната М.И. от Столична следствена служба е засечена късно снощи в столицата в момент на покупка на 3 дози хероин. От близо година магистратката започнала редовно да приема наркотични вещества. Тя се снабдявала с дрога от дилъри, с които се запознала покрай водените от нея и колегите й срещу тях дела в столичното следствие. Зависимостта й нараснала до толкова, че следователката започнала почти ежедневно да си поръчва доставка на хероин. Тогава тя се свързала с двама дилъри, с които се уговорила да доставят кафявия прах директно до домашния й адрес в столицата.
Снощи служители на НСБОП задържаха магистратката във входа пред дома й при поредното предаване на наркопоръчката. За 24 часа е арестуван наркодилърът А.Х., на 26 г.
От предишна присъда за разпространение на дрога той има наложено наказание, което не е изтекло.
По случая е образувано следствено дело в Националната следствена служба.

София. Следователка от Софийската следствена служба е била задържана в София в момент, когато купувала 3 дози хероин, предаде македонската агенция Макфакс. Националната служба за борба с организираната престъпност е следила продължително време 36-годишната следователка, на която са съобщени само инициалите. Тя започнала да употребява наркотични средства, като се снабдявала от улични дилъри, с които се запознала чрез свои колеги, които се занимавали със случаи с наркотици. За по-малко от година зависимостта й нараснала дотолкова, че следователката започнала всекидневно да поръчка хероин, отбелязва агенцията. При акцията е задържан и наркодилърът.


Агенция “Фокус” припомня:

Задържани следователи по различни обвинения


8 декември 2005
На 6 декември през граничния пункт Калотина в България се опитва да влезе 25-годишен мъж, който е задържан от българските власти, защото името му фигурира в списъка на обявените за общодържавно издирване. След няколко часа той е отведен в столичното Шесто РПУ, където го е приел следовател Борис Владимиров /40г./, който му иска сумата от 500 лева за да го освободи.
Двамата се договарят, че исканият подкуп ще бъде предаден на следващия ден.
Според уговорката, задържаният занася част от парите в районното управление и ги дава на следователя. В този момент държавният служител е арестуван от антимафиотите.

12 декември 2004 г.
Бизнесменът Стоян Янчев подава жалба, че следовател му иска подкуп 15 хил. евро за да бъдат прекратени следствените дела срещу него. Срещу Стоян Янчев е образувано следствено дело за документна измама и същевременно с това разпитван по дело за незаконен превод на 15 хил. евро в чужбина, по което също може да бъде привлечен за обвиняем. Разследването се водило от Четвърта столична следствена служба, на която е шеф Христо Станчев. Адвокат на бизнесмена е Георги Ангелов. Христо Станчев чрез посредничеството на Георги Ангелов поискал от Стоян Янчев подкуп от 15 000 евро за да бъдат прекратени следствените дела срещу него.
На 16 декември Стоян Янчев, Христо Станчев и Георги Ангелов се срещат в столично заведение, където следователят получава първа вноска от подкупа в размер на 1000 евро.
На 29 декември 2004 г. при акция на НСБОП Христо Станчев и Георги Ангелов са заловени по време на предаването на втората част подкупа в размер на 4500 евро. Парите са били белязани.
Няколко дни след залавянето на Христо Станчев главния прокурор Никола Филчев иска да бъде премахнат имунитетът на следователя. На 26 януари 2005 г. Висшият съдебен съвет снема имунитета на Христо Станчев. Ход на делото срещу Христо Станчев и адвокатът Георги Ангелов е даден на 15 юли 2005 г.

21 октомври 2004
Софийският градски съд започва процеса срещу бившия служител на следствието от Благоевград Стоил Колев. Той е подсъдим затова, че през 1999 г. е заловен при вземане на 250 000 стари лева и 50 марки от обвиняем за кражба, на когото обещал делото му да бъде прекратено.
Престъплението, за което се твърди, че следователят е взел подкуп за да прекрати делото, е кражба на 4 автомобилни гуми от държавен сервиз.

12 Февруари 2003
Стефан Стефанов от Столичната следствена служба е арестуван с 1500 долара подкуп от белязани банкноти. Сигналът е подаден от Мартин Мишев, обвиняем по дело за измама, който е заявява, че е изнудван от следователя срещу уговорката да бъде прекратено воденото срещу него дело.

 


Сходни връзки

Арестуваха следователка от Столична следствена служба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди