изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:07 EEST
КМЕТОВЕТЕ НА МОРСКИ ОБЩИНИ ПОИСКАХА ДА СЕ СПРЕ ЗАМЯНАТА НА ЗЕМИ    
НовиниВ петък в Несебър се проведе среща между всички кметове на черноморски общини с президента Георги Първанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и представители на Министерството на околната среда и водите.

Участие в срещата взе и кметът на община Каварна Цонко Цонев, който разказа пред репортер на НДТ за проблемите, които са били разисквани. На срещата е присъствал и областният управител на област Добрич Динчер Хаджиев. "На първо място всички колеги от черноморските общини поставихме на вниманието на президента, както и на двете министерства приемането на закона за Черноморието. Един от най-важните проблеми, които споделихме и поискахме, това е да бъдат спрени замените на земи по Черноморието от Министерството на земеделието и горите" - разказа Цонко Цонев. Другите проблеми, които са поставили градоначалниците на морските общини са били инфраструктурата и незаконното строителство. "Най-големият проблем навсякъде, не само в Каварна, е лошата инфраструктура - липсата на водопроводи, канализации и пречиствателни станции, или пък факта, че са много остарели и имат нужда от основни ремонти. Трудният достъп поради лошото състояние на пътната мрежа" - добави още Ц. Цонев.
Морските кметове са поискали също да им се дадат плажните ивици по места, за да се стопанисват от общините. "Това е нещо, което от години се говори, но никой не ни ги е предоставил досега" - коментира още каварненският кмет.
 


Сходни връзки

КМЕТОВЕТЕ НА МОРСКИ ОБЩИНИ ПОИСКАХА ДА СЕ СПРЕ ЗАМЯНАТА НА ЗЕМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди