изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:17 EEST
Криминалисти от ДНСП и РДВР-Велико Търново разкриха жестоко убийство    
Ред и сигурностГорна Оряховица. Криминалисти от ДНСП и РДВР-Велико Търново разкриха жестоко убийство, съобщиха от пресцентъра на МВР.


На 28 януари в РПУ–Горна Оряховица е съобщено за намерено тяло на мъж, открито в дома му от негов далечен роднина. Той навестявал отвреме-навреме своя близък за да го нагледа и при посещението му вечерта на 28-ми, го намира мъртъв. След сигнала дежурна оперативна група се отправя към адреса и при първоначалния оглед установява, че по тялото на собственика на жилището И.И. /58 г./ са нанесени многобройни контузни рани. Иззети са и веществени доказателства. В хода на разследването е установено, че възрастният мъж живеел сам в апартамента си, често злоупотребявал с алкохол и се прехранвал със събиране и предаване на вторични суровини. Криминалистите тръгват по следите на контактите му, изясняват и фактическата обстановка в часовете преди смъртта му. Междувременно съдебно-медицинската експертиза потвърждава, че И.И. е починал предната нощ - в ранните часове на 27 януари, вероятно от травмите, получени при побой.
Предприетите оперативно-издирвателни действия за установяване на извършителя, отвеждат криминалистите до различни познати на жертвата в града, “колеги по занаят и по чашка”. Постепенно кръгът се затваря и в него е включен основният заподозрян за престъплението С.М. /46 г./, по прякор Шакир, родом от Шуменско, живеещ във вила край Горна Оряховица. Установено е, че вечерта /на 26 януари/, преди убийството, той гостувал на свой познат в града, след което решил да си допие с И.И. и се отправил към дома му. Предстои изясняване на конкретните обстоятелства и мотивите, довели до тежкото престъпление, извършено по особено жесток начин. На криминално проявения С.М. е наложено |”задържане под стража” за 72 часа. Предстои да бъде повдигнато обвинение по чл. 115 от НК.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Криминалисти от ДНСП и РДВР-Велико Търново разкриха жестоко убийство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди