изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 20:11 EEST
В ТУРЦИЯ ЗАСТРЕЛЯХА ХРИСТИЯНСКИ СВЕЩЕНИК    
Новини Трабзон. Християнски свещеник е застрелян с пистолет в католическата църква “Санта Мария” в северния турски град Трабзон, съобщава в електронното си издание турският вестник ”Хюрриет”.

Църквата се намира в центъра на града в квартал Газипаша и е отворена три дни от седмицата - неделя, събота и вторник между 15:00 ч. и 16:00 ч. Вчера към 15:45 ч., малко преди затваряне, неизвестно за сега лице е позвънило на врата на църквата. Свещеникът Андреа Сенторе, на 61 години, в този момент е бил сам в църквата. При отварянето на врата е бил прострелян три пъти в гърдите и е починал на място, отбелязва изданието. Според полицията това е провокация и издирва предполагаемия убиец. По описания на местни жители, той е на 17-18 години, с черен панталон и барета на главата, напуснал местопрестъплението с черен мотор.
Свещеник Андреа Сенторе работи от пет години в Турция. Първоначално е служил в католическата църква в Мардин три години, а от две години е в Трабзон. Живеел е в църквата заедно с племенника си. Местните жители го описват като много добър и благ човек. Не е имал проблеми с никого. Католическата църква “Санта Мария” е построена през 1869-1874 година по заповед на султан Абдюлмеджит, за да обслужва пребиващите в морския град чужденци. През последните години периодично раздава храни и помощи на бедните хора.
Валията на Трабзон заклейми престъплението, което според него “ще навреди на Трабзон и на гражданите на Трабзон”. Полицията работи основно по версията за провокация като реакция на публикуваните в Дания и някои други европейски страни на карикатура на пророка Мохаммед.

http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В ТУРЦИЯ ЗАСТРЕЛЯХА ХРИСТИЯНСКИ СВЕЩЕНИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди