изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 17:03 EEST
Националисти изкачиха Мусала при минус 16 градуса и поставиха там българското знаме    
НовиниСофия. При минус 16 градуса и силен вятър седем млади националисти изкачиха при тежки условия в неделя връх Мусала и развяха там българското знаме. Политическият съвет на Българския Национален Съюз (БНС) реши да “подсили” референдума “За Българокрация в политиката” с изкачване на връх Мусала при екстремни условия – каза пред Агенция “Фокус”

Ивайло Дачов от БНС. Експедицията до Мусала е посветена на смелостта и устрема на българите, вземащи участие в дебата за защитата на националния интерес, който започна БНС. До момента броят на участниците в референдума надхвърля 10 000. Това, според организаторите, ще направи бъдещото политическо движение най-масовото от 9 септември до днес, и ще му даде силен начален тласък. “След като десетки хиляди отговарят, значи ги боли за България”, коментира председателят на БНС Боян Расате.
Референдумът продължава до средата на февруари. След това ще бъде обявено името и учредителната дата на новата политическа формация.

Агенция “Фокус” припомня:
Референдумът на Български национален съюз (БНС) започна на 15 януари. Десет дни по-късно организаторите му отчетоха 4200 участници. Референдумът “За Българокрация в политиката” е инициатива на Български национален съюз – непартийна организация, която от пет години се занимава с патриотични проекти и дейности, насочени към възстановяване на българското национално достойнство, познанието на историята ни и проекти, свързани с българщината. Това каза пред Агенция “Фокус” Ивайло Дачов от Български национален съюз при първото отчитане на резултатите. Той допълни, че Български национален съюз, който беше сред първите, подкрепили Волен Сидеров и “Атака” в предизборната кампания и първият, който след това се дистанцира от Сидеров, има идея да създаде ново патриотично движение.
В предизборната кампания на последните парламентарни избори БНС беше най-близкият съюзник и помощник на младата коалиция “Атака”. Доста от ангажиментите обаче, които бяха поети от страна на Волен Сидеров, не бяха изпълнени.
“Както бяхме първите, които му помагаха, бяхме и първите, които се дистанцирахме от “Атака”. Всички наши членове, на които им беше предложено, отказаха да се включат в листите на “Атака”. БНС по никакъв начин не е облагодетелствано от тези парламентарни избори”, каза Дачов.
През ноември БНС организира национален сбор на патриотични организации и хора с патриотични възгледи. Там било взето решение да се учреди ново политическо движение, регистрирано по Закона за политическите партии. То ще обедини хора, които искат да се занимават със съхраняването на патриотичните ценности, и от друга страна – хора, които не биха искали да сътрудничат на “Атака”, защото “Атака” започна да се компрометира. И това е така особено в структурите й в провинцията. Има много хора, които са разочаровани и търсят алтернатива на “Атака”. Новото движение обаче няма да е “Атака” 2 и в него няма да членуват никакви политици, бе категоричен Ивайло Дачов. Той допълни, че много от идеите на “Атака” били тяхно дело и нямат много големи идеологически различия, с изключение на това, че “Волен Сидеров защитава някакви християнски ценности, които за хората от БНС нямат такова голямо значение. За нас е важно човек да се осъзнава като българин и да работи за българската нация”, каза Дачов.
На събора от ноември БНС официално беше оторизирано да учреди и да бъде инициатор на подобно движение. Ние не искаме да го учредяват десет човека, а да го учредим с максимален брой участници. Това е и една от целите на този референдум, в който ще попитаме нацията за проблеми, свързани с членството в ЕС и НАТО, с това – дали държавата защитава националните интереси и т.н. Направихме този референдум и защото държавата никога не е правила референдуми, може би – от страх. Направихме го без очаквания за национална представителност, тъй като нямаме такива възможности. Ще питаме хората и как да се казва новото движение, защото искаме те да му изберат името. Надяваме се този път хората да учредят това, което искат, а не – политическият елит, който първо учредява нещо и след това – търси поддръжници. Искаме да съберем своите поддръжници преди да имаме политическо движение.
Каузата ни е свързана с това – да променим България към по-добро, тъй като не смятаме, че политическият елит иска да го направи, каза Ивайло Дачов.

 


Сходни връзки

Националисти изкачиха Мусала при минус 16 градуса и поставиха там българското знаме | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди