изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:57 EEST
БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ    
Ред и сигурност През изминалите две денонощия на територията обслужвана от РДВР гр.Добрич са регистрирани 11 криминални престъпления и произшествия.


 1. След проведени незабавни оперативни и заградителни мероприятия от полицейски автопатрули на първо РПУ Добрич е установен и задържан 17 годишен жител на гр.Добрич.
 Лицето е заподозряно в това, че непосредствено преди задържането му в района на жк "Балик" в гр.Добрич внезапно е нападнало жител на гр.Добрич и след като му е нанесло удар му отнема мобилния телефон.
 След осъществяването на престъпното посегателство заподозряния е направил опит да избяга и укрие, но след преследване от страна на служителите на полицията и оказано активно съдействие от граждани извършителят на деянието е бил задържан.
 Вещта, обект на престъпно посегателство е открита от полицията, иззета и ще бъде върната на собственика.
 Работата по случая продължава. До момента на грабежа непълнолетното лице не е било известно на полицията, като извършител на престъпления.
 По случая е образувано полицейско дознание.
 2. На 05.02.2006 г. около 22,00 ч. в бистро намиращо се в индустриалната част на гр.Добрич от полицейски автопатрули на Първо РПУ Добрич е задържан 26 годишен жител на гр.Добрич.
 Непосредствено преди задържането заподозряното лице, чрез взлом е влязло в заведението и е направило опит да извърши кражба на скъпоструваща техника.
 Работата по случая продължава, образувано е полицейско дознание.
 3. На 4/05.02.06 г. в гр. Добрич, неизвестно лице ,чрез взлом е влязло в паркиран автомобил марка "Мерцедес" и е извършило кражба на МП плейър и компакт дискове. Автомобила е бил паркиран в района на МБАЛ Добрич.
 По случая работят служители на първо РПУ Добрич, провеждат оперативни мероприятия за установяване и задържане извършителя на престъпното деяние, образувано е полицейско дознание. 
 На територията, обслужвана от РДВР са  регистрирани 5 ПТП с материални щети.
- за времето от 23,30 ч. на 03.02.06 г. до 20,00 ч. на 05.02.2006 г. от служители на Първо РПУ Добрич са установени трима водачи на леки автомобили от гр.Добрич и гр.Вълчи дол, съответно на 40, на 36 и 59 години, управлявали след употреба на алкохол над 1,2 промила. Техническите средства, с които са изпробвани водачите са отчели съответно 1,82; 2,25 и 1,44 промила в издишвания от тях въздух.
Материалите по трите случая се подготвят за бързи полицейски производства, тъй като деянието на водачите е престъпление по чл.343 Б ал.1 от НК.
Двамата водачи употребили алкохол над 1,8 промила са задържани за срок от 24 часа в Първо РПУ Добрич.
 
Поделенията на РЗ ПАБ    са участвали в гасенето  на 2  пожара.
- на 04.02.2006 г. в 18,03 ч. в РС ПАБ Ген.Тошево е получен сигнал за пожар в помощна постройка в с.Преселенци общ.Ген.Тошево. Пожара е погасен след незабавни действия от дежурен екип на РС ПАБ Г.Тошево. В резултат на пожара са унищожени около 10 кв.м. от покривната конструкция на постройката и част от намиращото се вътре обзавеждане. Спасени са намиращите се в непосредствена близост жилищна сграда, гараж и стопански постройки.
Причината довела до възникването на пожара е неправилно използване на отоплителен уред на твърдо гориво.
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА РДВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди