изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:55 EEST
В. "Борба", Велико Търново: 6 млн. евро влагат португалци в миниград край кв. „Колю Фичето”!    
НовиниВелико Търново. Миниград на площ от около 20 хил. кв. метра създава фирмата "СК", в която акционери са две крупни португалски строителни компании. Комплексът се нарича “Европа” и е разположен в кв. “К. Фичето” във В. Търново между улиците “Колоня Товар”, „Симеон Велики” и “Серес”.

Проектиран е от арх. Йордан Нурков, а изпълнител на проекта ще бъде известната строителна фирма “Стима”, заяви новият представител на португалците в страната ни Педро Матиаш.
Акционери в “СК” са дружествата “Жодофер груп” и “Конгруенсия груп”, съответно от градовете Лисабон и Кашкаиш, които заедно имат годишен оборот от над 60 млн. евро. Те стъпиха на българския пазар преди повече от година. Представителите на собствениците бяха миналата седмица на посещение във В. Търново във връзка с променения мениджмънт на българската им компания “СК”, подчертаха португалските бизнесмени. Родриго Ферейра, Мануел Гомеш, Карлош Мендонса и Педро Матиаш бяха на кратко посещение във В. Търново, където са имали срещи с представители на местната власт. Заради оптимизиране на дейността са направени и няколко рокади в ръководството на “СК”. „Жозе Каштанейра и Калчо Михайлов не ни представляват. Това вече прави г-н Матиаш”, обобщи Родриго Ферейра.
В новия комплекс на португалците, който ще включва 7 отделни секции, ще бъдат инвестирани над 6 млн. евро. За него вече са оформени всички необходими строителни книжа. Освен жилищни сгради той ще включва също така и детско заведение, магазини, офиси за услуги, зелени площи, спортен център и плувен басейн, подземен паркинг. Това е вторият подобен комплекс. Такъв вече се прави на мястото на битака.
Първите сгради на “СК” са направени също в района на комплекса и са наречени “Портбул 1” и “Портбул 2”. В тях вложенията надхвърлят 2 млн. лева. „Планираме и “Портбул 3”, чието изграждане ще започне също през тази година”, поясни Педро Матиаш.
Според него компанията остава с твърд интерес към предстоящото застрояване на терените на старото военно училище. Както “Борба” вече съобщи, португалците депозираха писмено намеренията си към кмета д-р Румен Рашев за мегапроекта на новия градски център.
"Имахме информация от много българи за страната. искахме да инвестираме в други държави и затова тръгнахме на оглед", обясни на свой ред Карлош Мендонса. Групировките са били в няколко страни от Източна Европа и в бившия Съветски съюз, но са останали възхитени от хората и природата у нас, където най-много им допаднал Велико Търново. Според Мендонса те разгледали старата столица за пръв през есента и дотолкова били пленени, че даже пожелали да изнесат за Португалия обагрени от сезона дървета. „Жодофер груп” и “Конгруенсия груп” са били и сред основните спонсори на мотопохода на техни бизнесмени, който доведе инвеститори на мотори от Лисабон до Велико Търново преди две години.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

В. "Борба", Велико Търново: 6 млн. евро влагат португалци в миниград край кв. „Колю Фичето”! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди