изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:01 EEST
ЗА АПАРАТУРА ЗА 900 000 ЛЕВА КАНДИДАТСТВА МБАЛ    
ЗдравеЗа апаратура на обща стойност 850 000 - 900 000 лева кандидатства пред Револвиращия фонд на Министерството на здравеопазването Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи изпълнителният директор д-р Жанина Калинкова.

Както НДТ писа, до 31 януари лечебните заведения в страната имаха възможност да заявят нужната им апаратура, за която фондът им отпуска безлихвени кредити. Кандидатствахме за апарати, с които разполагаме, но искаме да обновим с по-нови, обясни д-р Калинкова.
 Ръководството на болницата е подало документи за няколко вида медицинска техника. Единият вид е ехографската, МБАЛ иска да закупи кардиологичен апарат с трасезофагенална сонда и втори нов ехограф за коремна, гинекологична и мекотъканна диагностика, който е с възможност и за доплерова съдова и тъканна диагностика. Другият вид апаратура, който болницата желае да закупи, е за нуждите на Отделението на анестезия и интензивно лечение /ОАИЛ/. За там е заявен анестезиологичен апарат ново поколение. Освен това лечебното заведение желае да се снабди с пет анестезиологични монитора за следене на показателите, като три от тях ще са за ОАИЛ. Болницата кандидатства и за модерна ендоскопска апаратура. За Операционния блок са заявени две осветителни тела и операционни маси. Подадени са и заявления за рентгенов кугенов апарат за ортопедична хирургическа дейност и за рентгенов апарат за стандартни процедури.
Безлихвеният кредит, според условията на Револвиращия фонд, трябва да бъде върнат за три години. Ежемесечно болницата ще трябва да внася по около 30 000 лева, допълни д-р Калинкова. НДТ

 


Сходни връзки

ЗА АПАРАТУРА ЗА 900 000 ЛЕВА КАНДИДАТСТВА МБАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди