изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:10 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПловдив. В ареста на Пето РПУ е задържан 25-годишен пловдивчанин, заподозрян в отвличането на 21-годишна. Преди два дни в ж.р.”Тракия” около 14 часа  непознат, представил се само с малко име, насила качил младата жена в лекия си автомобил “Форд”.

С колата двамата се отправили към местност близо до село Бенковски, където мъжът  й направил недвусмислено предложение. Момичето отказало, след което похитителят я поканил в апартамента си в Пловдив. На път към жилището момичето забелязало патрул на “Дайкс”-СОТ и потърсило помощ. Служителите на СОТ й оказали съдействие, младата дама си  тръгнала за вкъщи с такси, а по-късно подала жалба в полицейското управление. Служителите от Пето РПУ установили, че похитителят е И.Й. от Пловдив. Той е издирен и задържан за 24 часа в ареста на полицейското управление.

СДВР.  През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани от полицията само осем криминални престъпления, а от служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 18 криминални деяния. Образувани са седем бързи полицейски производства за извършени кражби и за шофиране след употреба на алкохол. В Трето РПУ е образувано бързо производство срещу И.Д./24 г./ и Л.И./39 г./, които пътували във видимо нетрезво състояние с лека кола ”Рено Меган” и не спрели при подаден им сигнал от автопатрул на бул.”Христо Ботев”. Когато колата била спряна принудително, двамата се опитали да осуетят полицейската проверка и оказали съпротива на униформените служители. И.Д. и Л.И. са задържани за 24 часа в ареста на РПУ.
При провеждане на специализирана полицейска операция срещу наркопласьори служители на Първо РПУ заловиха на ул.”Солунска”, в градинка в ж.к.”Слатина” и на ул.”Христо Белчев” известните на полицията Н.С./39 г./, Ц.Е./28 г./ и А.С./21 г./, у които са намерени и иззети пакетчета с хероин и коноп. Срещу тях са образувани дознания, а материалите по случаите са докладвани в СГП. При друга полицейска проверка служители на Трето РПУ заловиха криминално проявения С.С./20 г./, от когото, в присъствието на дознател, е иззет найлонов плик с марихуана. Криминално проявеният е задържан за 24 часа в полицейския арест.
В Седмо РПУ подава жалба 82-годишен столичанин за извършена взломна кражба от къщата му в ж.к.”Малинова долина”. При проведените оперативно – издирвателни действия полицейските служители разкриха и заловиха извършителите: криминално проявените А.С./26 г./, С.С./18 г./ и А.Д./20 г./, които отмъкнали от къщата електрожен, флекс, части за двигател и медни съдове. С прокурорско разпореждане тримата са задържани за 72 часа в ареста. Работата по изясняването и на други извършени от тях престъпления продължава. В Девето РПУ е образувано дознание срещу известния на полицията Б.З. от кв.Горубляне, който обсебил ”Опел Омега”, собственост на столичанин, без да плати колата по сключен договор. След подадена жалба в Първо РПУ за кражбата на ”Опел Рекорд” в района на ресторант “Слатина”, криминалисти от РПУ установиха, че собственикът на колата Б.Г./49 г./ е продал опела преди две години на неустановено до момента лице и си е послужил с измама.Срещу него е образувано наказателно производство.

Кърджали. Четирима бяха задържани в момент на кражба на части от водни турбини на помпена станция в района на Крайно село. 23-годишният М.М., С.М./25/,  А.Ю./20/ и Х.М./21/ са спипани, докато усилено въртели чуковете, за да разбият металните съоръжения. Частите товарели на каруца. Още преди приключване на акцията пристигнал автопатрул на РПУ-Кърджали и задържал бригадата. Трудовата дейност била забелязана от гражданин, който съобщил в полицейското управление. По случая е образувано дознание.

РДВР-София. Служители на РПУ-Ихтиман и ПУ-Вакарел задържаха в момент на кражба на кабел трима мъже от с. Поибрене. В късните часове на 3 февруари полицаи получили тревожен сигнал с адрес махалата “Суевци” до пътя за Панагюрище. Веднага е  сформирана група от РПУ и ПУ. След заграждане служителите задържали трима младежи – Г.С. /28 г./, К.Щ. /23 г./ и Я.Л. /23 г./, които изкопали 50 м кабел, но не успели да го натоварят в колата. Иззети са  инструменти, издирват се  тримата им съучастници – А. Л. /29 г./, А.А. /29 г./ и Д.А. 27 г./, също от с. Поибрене. По случая се води бързо полицейско производство.
Софиянка е глобена 200 лв. по Указа за борба с дребното хулиганство. Инцидентът се разиграл през нощта на 4 февруари в ихтимански бар. Полицаи отишли на рутинна проверка в заведението. Междувременно там избухнала свада между пияни. Полицаите наредили да бъде спряна музиката и се заели да  изяснят случая. Видимо почерпената М.М. /29 г./ засипала служителите и присъстващите в бара със закани и псувни. Полицаите й съставили акт по УБДХ, а Районният съд наложил глоба от 200 лв. на нарушителката.
В РПУ-Етрополе е образувано дознание срещу 69-годишен мъж за незаконно притежание на ловна пушка. Късно снощи И.Щ., видимо пиян, отишъл да види своята приятелка, която работела в сладкарски цех на РПК в града. Когато се появил с пушката, предизвикал страха на работещите в помещението жени. След като си тръгнал, работник подал сигнал в полицията. Скоро след това мъжът е задържан на улицата. Служителите на реда иззели гладкоцевна ловна пушка “Иж” и ловни патрони. При последвалата се проверка се оказало, че И.Щ. не притежава разрешително за носене на оръжие.

Варна. Към 16 часа вчера е получено съобщение за открита мъртва жена в магазин за дрехи на ул. “Шипка”. Незабавно към адреса е изпратена следствено-оперативна група, следовател от ОСлС-Варна, служители от сектор “Криминална полиция” към РДВР и Първо РПУ. При огледа е установено, че жената е починала от огнестрелни рани, установена е самоличността й. Тя е на 34 години, от Варна. По случая е образувано следствено дело, работата  продължава.
Грабеж с огнестрелно оръжие  разкриха варненски полицаи. Четири непълнолетни момчета от града са уличени като извършители. Грабежът чрез заплаха с пистолет е извършен на 1 февруари на територията на Първо РПУ, когато от 12-годишно момче е откраднат мобилен телефон. При установяването на извършителите са намерени и иззети газов пистолет, както и отнетият мобилен телефон. Момчетата са на възраст от 14 до 17 години години, като най-големият не учи и не работи. По случая е образувано следствено дело.

Враца. Своенравен шофьор излезе от РПУ с акт по Указа за борба с дребното хулиганство. Вчера, към 2.05 часа в Козлодуй, автопатрул при РПУ-АЕЦ спрял за проверка “Пежо-306” управлявано от О.Т., 32-годишен от  Козлодуй. Доведен в РПУ за съставяне на акт за нарушение на ЗДП /преди това отказал да бъде изпробван за употреба на алкохол/, О.Т. отказал  да предаде доброволно свидетелството за правоуправление на МПС и документите за собственост на лекия автомобил. При последвалия личен обиск оказал съпротива, обиждал полицейските служители и се наложило временно да му бъдат поставени белезници. Съставен му е акт по УБДХ, но по здравословни причини не е задържан в помещенията в РПУ.
Апаши вломиха банкомат. На 4 срещу 5 февруари в Мизия от банкомат в коридора на банкова сграда е извършена кражба на пари в брой. Отнетата сума според касиерката е 47 930лв. До банкомата крадците стигнали като проникнали през съседно помещение ползвано от местна фирма като котелно, после вломили две врати - входна метална и преходна дървена. До парите се добрали като взломили вратата на банкомата с щанга. По случая е образувано е дознание. Продължава работата за установяване и издирване на извършителите.
 
Силистра. 20-годишен е задържан за грабеж. Вечерта в четвъртък в полицията е съобщено за противозаконно отнет таксиметров автомобил в близкото село Калипетрово. При незабавно предприетото издирване, в нощта срещу петък, униформените  откриват таксито, изоставено на територията на селото, с леки материални щети и липсващ CD-плейър. При по-нататъшните действия криминалистите стигат до извършителя – 20-годишния Д.И., известен на полицията и с други криминални прояви. Задържан е в полицейския арест за 72 часа, срещу него е започнато дознание.
Ловни боеприпаси, притежавани незаконно, са открити при претърсване в частен дом в с. Поп Русаново. В къщата на 25-годишния С.Е. служители от Полицейския участък в Кайнарджа открили 43 ловни патрона и 1 за нарезно оръжие от различни калибри, които младият мъж притежавал без разрешително. По случая е започнато дознание.

Пазарджик. Двама младежи с наркотици са заловени от пещерски и велинградски криминалисти. В петък по обяд служители на РПУ-Пещера засекли 25-годишния А.Д. от Пещера, който при вида на полицаите се опитал да се отърве от четири хартиени пакетчета –тип писмо. При направения наркотест съдържанието им реагирало на хероин - около 2.5 грама. В събота около 17.30ч. в близост до горски пункт “Чепино” автопатрул на РПУ-Велинград спрял за проверка С.Г./23 г./ от пловдивското село Рогош. При направения обиск униформените намерили в дрехите на младежа два блистера от по 10 таблетки. Полевият наркотест показал положителна реакция на кодеин. И двамата притежатели на дрога са задържани с полицейски заповеди за срок от 24 часа. Срещу тях са образувани дознания.
Двама солидно почерпени шофьори са заловени от служители на РПУ-Пазарджик и Септември. На 4 февруари около 1 часа след обилен запой 39-годишният Х.С. от областния град седнал зад волана на “Опел”-а си. На бул.”Александър Стамболийски” е бил спрян от полицейски автопатрул, а направеният алкотест показал 2.93 промила концентрация на алкохол. Подобна е и участта на А.М. /50 г./ от Белово. Той е спрян за рутинна проверка от полицаи на РПУ-Септември. Дрегерът отчел 1.90 промила. И двамата са задържани за срок от 24 часа в полицейските управления в Пазарджик и Септември. Срещу тях са образувани бързи полицейски производства.

Монтана. Неправилно използване на отоплителни уреди причини пожар с щети за около 15 000 лв. в пилчарник в монтанското с.Крапчене. Огънят възникнал към 13.30 часа вчера и унищожил 270 кв. м. покривна конструкция, също толкова таванска преграда и към 5000 пилета Стойността на щетите е около 15 хил. лева. По първоначални данни причината за огъня в сградата, стопанисвана от 47-годишния Б.Г., е неправилно използване на отоплителни уреди. 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди