изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:34 EEST
ДНИ НА РУСКАТА КУЛТУРА В ДОБРИЧ    
КултураПроявите стартират с изложба на библиотечни материали "Руски класици". Предвидени са още концерти, дни на руското кино, фестивал на любителски състави и др.

Дни на руската култура ще се проведат в Добрич от 20 февруари до 10 март. Те се организират от община Добрич и движение "Русофили", под патронажа на генералния консул на Русия във Варна Анатолий Шелкунов.
Изложба на библиотечни материали "Руски класици" ще бъде представена във фоайето на библиотека "Дора Габе" от 20 февруари до 13 март. Също на 20 февруари съвместен концерт ще изнесат съставът за градски фолклор "Добрич" при НЧ "Йордан Йовков" с ръководител Валентин Славов и съставът за автентичен руски фолклор "Калинушка" с ръководител Гергана Иванова. Както НДТ вече писа, ще бъде организирана също панорама на руския филм. В програмата е включено също литературно четене за малчугани от детските градини, озаглавена "Кошница с руски приказки". Във фоайето на библиотека "Дора Габе" пък ще бъде организиран щанд за продажба на руска литература. На 25 февруари в младежкия дом ще се проведе фестивалът "Руската душа" с участието на любителски състави от Добрич. Сред акцентите в програмата на Дните на руската култура в Добрич е също класическият концерт на Български камерен оркестър-Добрич, с диригент Димитър Караминков. Съставът ще представи руски композитори. Сред проявите ще бъде също концертът "Славянский венок". В него ще участват Наталия Петрушенко - лауреат на международни конкурси, и солистката на Варненската опера Даниела Иванова-Димова. В репертоара им ще бъдат включени творби от Чайковски, Рахманинов, Милко Коларов. На 9 март в залата на община Добрич ще се състои литературна вечер под наслов "Есть у каждого Русь изначальная". Ще бъдат представени носители на Нобелова награда за литература - Иван Бунин, Борис Пастернак, Михаил Шолохов, Солженицин, Йосиф Бродски.
 


Сходни връзки

ДНИ НА РУСКАТА КУЛТУРА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди