изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:38 EEST
Софийски градски съд наложи мярка “задържане под стража” на председателя на БЧК Христо Григоров    
Ред и сигурностСофия. Софийски градски съд наложи най-тежката мярка, “задържане под стража”, на председателя на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Така Григоров остава в ареста. Съдията по делото изтъкна, че въпреки, че обвиняемият е обществено известно име с постоянен адрес, не е осъждан до момента и няма опасност той да се укрие, той може да повлияе върху хода на събиране на доказателства. Съдът беше категоричен, че след изслушването на свидетелите, проверката на складове и събраните доказателства, има основателно предположение, че Григоров е извършител на деянията, в които го обвиняват.
Христо Григоров бе обвинен в отклоняване на хуманитарни пратки от чужбина.
НИКОЛА ЛАЛОВ

Христо Григоров: Ако някой трябва да бъде в съда, това е Главният мюфтия

 6 февруари 2006 | 20:10
Агенция "Фокус"



София. Това е един сценарий, за да може някой да прокара определена политика и да ползва БЧК за своя нужда. БЧК не е политическа организация и даже да бъда отстранен, тя ще продължи да бъде такава. Това заяви председателят на БЧК Христо Григоров, по време на заседанието на Софийски градски съд (СГС), на което бе решено той да остане в ареста, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
“Ако някой трябва да бъде тук, то това е Главният мюфтия”, бе категоричен Григоров. По думите на неговата защита, според споразумение между БЧК и Главното мюфтийство, хуманитарната помощ, съгласно волята на дарителя, е трябвало да бъде предадена от БЧК на тях. “БЧК е изпълнила своите ангажименти. Оттук нататък тя няма контролни функции”, обясниха от защитата на Григоров.
Съдията по делото заяви, че сред основните доказателства срещу Григоров са писмо от заместник-районния мюфтия на Хасково, според което не е получено дарение и подобно писмо на районния мюфтия на Шумен.
Във видимо лошо здравословно състояние обвиняемият Григоров не можа да издържи да стои прав по време на цялото заседание и седна. След заседанието отново посочи, че след като вече три дена е гладувал, той ще продължи да не се храни. Основните обвинения срещу Григоров са отклоняване на хуманитарни помощи от дрехи и храни за социална кухня, която вместо да работи, три месеца, е работила 15-20 дни.
НИКОЛА ЛАЛОВ

 


Сходни връзки

Софийски градски съд наложи мярка “задържане под стража” на председателя на БЧК Христо Григоров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди