изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:01 EEST
Иранското външно министерство привика българския посланик в Техеран заради карикатурите    
НовиниТехеран. Иранското външно министерство привика българския посланик в Техеран Здравелин Георгиев, за да даде обяснение как и защо са били публикувани в български печатни издания обидните за ислямския свят карикатури на пророка Мохамед, които бяха разпространени от датски ежедневник, а впоследствие от други западни издания, съобщава иранската информационна агенция ИРНА.

По време на срещата с високопоставени дипломатически служители, завеждащи въпросите, свързани с Централна и Северна Европа, българският посланик е изразил дълбокото съжаление на страната ни по повод появата на карикатурите в българската преса.
Посланик Георгиев е заявил, че публикуването на тези карикатури има сериозни последствия и е изразил надежда, че двете страни ще предприемат съответните мерки, за да възпрепятстват подобни случаи и за в бъдеще.

http://focus-news.net/

 


Сходни връзки

Иранското външно министерство привика българския посланик в Техеран заради карикатурите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди