изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:56 EEST
БЛИЗО 60 ОГНЕБОРЦИ ГАСИХА ПОЖАР В ДОБРИЧ    
Ред и сигурност Пламъците обхванали сградата на "Добротица БСК" АД. Гасеното е продължило часове, при минус 17 градуса. Няма пострадали. Областният управител благодари на огнеборците

 

58 огнеборци от Добрич, Генерал Тошево, Тервел и Балчик са гасили пожар в двуетажна сграда в Добрич миналата нощ. Освен че са извикани пожарникари от другите общини, на мястото веднага е събран и свободният от дежурство състав в Добрич.

Сигналът е подаден около 22.40 ч. на 6 февруари в дежурната част на Регионалното звено "Пожарна и аварийна безопасност", се казва в официалната информация от РДВР. Пламъците обхванали административната сграда на "Добротица БСК" АД, която се намира по бул. "Трети март" и има и жилищна част. В погасяването на пожара са участвали десетки огнеборци с 6 противопожарни автомобила и механична стълба, казаха от полицията. Гасенето е продължило цяла нощ, до сутринта, при изключително трудни метеорологични условия - температура на въздуха минус 17 градуса. Противопожарните хидранти /пожарни кранове/ на сградата са замръзнали и водоснабдяването на автомобилите за гасене е станало невъзможно. Това е наложило използването на вода от близък водоизточник. Осигурено е взаимодействие с ВиК и Енергоснабдяване в града. На място са изпратени и две водоноски.

От полицията съобщиха, че е имало реална опасност пламъците да обхванат намиращите се в непосредствена близост заведение, складове, гаражи с автомобили и др.

За щастие, няма пострадали хора при пожара. По горящата сграда обаче, са нанесени значителни материални щети. Изгорели са около 300 квадратни метра застроена жилищна площ и 400 кв.м. покривна конструкция. Спасени са около 400 метра от покрива на горящата сграда и други 300 кв. метра от сградата, както и множество съседни постройки. Причините за пожара се изясняват в момента, казаха още от полицията.

Според неофициална информация, от дима в сградата са се задействали датчиците на СОТ. Горяло е помещение на втория етаж. При пристигането на първите огнеборци на мястото, се оказало, че е нужна намесата на още пожарникари. НДТ научи, че те са гасили сградата от четири места. Огънят се разпространил бързо заради дървените конструкции и облицовки. Според непотвърдени данни, изгорял е архив, досиета, касови документи.

Според очевидци, по време на гасенето при изключително ниските температури, водата е замръзвала по дрехите на пожарникарите. Областният управител Динчер Хаджиев отправи благодарност към началника на Регионалното звено "Пожарна и аварийна безопасност" полк. Димчо Симеонов и всички пожарникари, участвали в гасенето, за това, че не са щадили труд и усилия, борейки се с огнената стихия. Той изказва своята благодарност        и признателност и за това, че не са допуснати жертви и е предотвратено разпространението на пожара. НДТ

 


Сходни връзки

БЛИЗО 60 ОГНЕБОРЦИ ГАСИХА ПОЖАР В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди