изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:56 EEST
Депутатите гласуваха увеличение от 5% до 7% на заплатите на служителите в системата на МВР    
ПарламентСофия. От 5 до 7% ще се увеличат заплатите на служителите на МВР. Това решиха депутатите с приемането на поправки в Закона за МВР, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

“Това е само базата, върху нея ще се начисляват пари за прослужени години и за всички останали специфични условия за изпълнение на служебните задължения. Това съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Цонко Киров в кулоарите на парламента. Той обясни, че в момента минималната заплата за държавен служител е около 400 лева, така че с приетите промени тя ще нарасне най-малко с 20 лева. Киров обясни още, че пределната работна възраст остава 60 години.
“Спорът, който възникна по този въпрос в пленарната зала показва известно неразбиране, тъй като това е пределната възраст, до която хората ще могат да изпълняват служебните си задължения, а не е възраст до която задължително ще трябва да стоят на работа”, посочи зам.-министърът. Той обясни, че при определени условия служителят може да напусне и по-рано. “Това е една възможност. Законодателството има за цел да създава възможности, а не да ги ограничава”, заключи Киров.
ИВЕТА ИСТАТКОВА, МАРИЯ СТАЛЯНОВА
 


Сходни връзки

Депутатите гласуваха увеличение от 5% до 7% на заплатите на служителите в системата на МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди