изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:03 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурност Пловдив. Бързи полицейски производства са образувани срещу три пловдивчанки за получаване на нетрудови доходи по неморален начин. Те са задържани в ареста  за 24 часа.

 Вчера на бул.”Цариградско шосе” до “Скобелева майка”, около 11.30 часа полицаи от VІ РПУ при съвместна акция с Районна прокуратура са заловили Я.М./27 г./ и  З.Д./ 23 г./. Ден преди това на същото място е била задържана  и А.Ж./ 22 г./. Полицаите са установили, че жените продължително време не са се занимавали с обществено полезен труд, като са получавали нетрудови доходи чрез проституция. Те няколко пъти са били предупреждавани, съставяни са им били  актове по Наредба № 1 на Община Пловдив, както и актове за неизпълнение на полицейски разпореждания по Закона за МВР.
Плевен. На 7 февруари 2006 година при проведена специализирана полицейска операция от служители на криминална полиция при РДВР – Плевен и РПУ – Гулянци e извършено  претърсване в дома  на 40 годишен мъж от гр. Гулянци. При проверката са намерени и иззети предмети с антична стойност - 15 керамични лампи,  25  керамични гърнета,  20 фибули, 4  монети – “систерций”, керамичен орнамент с изобразени лица върху него и 100 броя пръстени и халки. По случая е образувано дознание.
РДВР- София. Криминалисти от РПУ-Ихтиман разбиха престъпна група, извършвала кражби от домове в града. Организатор на групата бил И.П. /24 г./. Той набелязвал къщите, в които съучастника му Д.А./18 г./ и непълнолетно момче прониквали, а отвън ги чакал с автомобил Н.Г. /24 г./.  На 3 февруари вечерта  младежите проникнали в апартамент на първия етаж, като разбили балконската врата. Оттам те откраднали DVD, тонколони и бижута и дистанционно. Седмица по-рано от същия апартамент младежите откраднали мобилен телефон и избягали през терасата. На 4 февруари И.П. получил информация, че самотно живееща жена има 30 000 лв. и вечерта проникнали в дома й. Оказало се, че парите не били там и те се задоволили с 10 лв. Когато излезли от жилището, И.П. им наредил да влязат отново и да откраднат телевизора. Вчера уличените в кражби са задържани. На пълнолетните е взета полицейска мярка за 24 часа, а спрямо непълнолетния са предприети мерки за полицейска закрила със заповед на началника на РПУ-Ихтиман. Откраднатите вещи са намерени. Криминалисти изясняват съпричастността на задържаните в извършване на други престъпления на територията на града. За случая е уведомена Районна прокуратура-Ихтиман.
София. Крадец рецидивист, обявен за общодържавно издирване, беше задържан от служители на Четвърто РПУ в понеделник. 22-годишният Л.С., многократно регистриран в полицията, избирал за своите набези жилища на първи етаж в различни райони на столицата. Прониквал през прозорците или балконските врати и отмъквал телевизори, компютри, пари и ценни вещи. Установени са три престъпни деяния, продължава работата по документиране и на други кражби, извършени от него.
На 2 февруари автопатрул задържал и отвел в Шесто РПУ 16-годишния В.К., неизвестен досега на органите на реда. Криминалисти установили, че двамата със съучастника му М.З. същата нощ обрали къща в кв.”Горна баня”. Алуминиевата дограма на прозореца се оказала лесно преодолима преграда и след като се вмъкнали в жилището, задигнали голяма сума пари, ловна пушка и разрешително за нея, както и ключ от лек автомобил, който по-късно се опитали да откраднат. Отнетите вещи са намерени и иззети от полицията, лицата и материалите са предадени на следствените органи.
Група непълнолетни, нападнали и пребили младеж в ж.к.”Студентски град”, бяха задържани след бързи действия на служители от Седмо РПУ. Около 3:45 часа през нощта на 7 февруари на тел.166 се получил сигнал за пострадалия 19-годишен студент, на когото непознати нанесли побой и отнели наличните 18 лева. Светкавично реагирали автопатрулите в района, насочени от дежурната част, и заловили един от извършителите – 16-годишния М.П. Скоро след това са установени и останалите побойници, някои от които известни на Детска педагогическа стая. След разпит са предадени на родителите, а материалите са докладвани в прокуратурата.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди