изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:02 EEST
Вече е известно защо е потънала ”Хера”    
Новини Разместване на ламарини и разцепване на пукнатини в корпуса на "Хера" са част от причините за потъването на плавателния съд.

Това се посочва в доклада на турската морска администрация, който беше предаден на българските власти преди по малко от месец, съобщи Дарик. Официалната теза в доклада на турската морска администрация е, че Хера е загубил устойчивост и е потънал, съобщи кап. Венцислав Иванов. В доклада се посочват и конкретните причини за това. Въпросът с неизяснените собственици на кораба може да бъде разрешен, ако властите в Сент Винсент и Гренадини решат да обявят кой и какви проценти участва в офшорното дружество Маестра Шипинг. В офшорните зони обаче няма такава практика, тълкува капитан Иванов. Според него, евентуално разследване на Българската морска администрация ще бъде затруднено от факта, че корабът е пътувал под камбоджански флаг и не е регистриран у нас. http://www.dir.bg/

Трагедията с кораба "Хера" - резултат на корупционна схема?
22 януари 2006 / News.dir.bg
Корабът “Хера” е потънал заради недоглеждането на българските власти, които са разрешили да бъде използван за насипни товари без той да отговаря на техническите изисквания.

Това пише в доклада на турските власти, връчен в Истанбул на министъра на транспорта Петър Мутафчиев. В документа се посочва още, че сигналът за помощ е подаден от екипажа на “Хера” прекалено късно и затова не е било възможно да му бъде оказана помощ. Нашият кораб потъна преди 2 години до Босфора с 17 българи на борда. Пред журналисти депутатът от ОДС Христо Кирчев призова за публично оповестяване на доклада, който бил предаден на българската страна преди месеци. "От доклада се оказва, че доста български институции са много виновни за трагедията с “Хера”, заяви Кирчев. - Всички заедно са участвали в някаква схема, която не искам да нарека корупционна, но се досещам, е такава, за да плава този кораб и да се стигне до тази трагедия."

ВСИЧКО ЗА ПОТЪВАНЕТО НА КОРАБА "ХЕРА" ПРОЧЕТИ ТУК

 


Сходни връзки

Вече е известно защо е потънала ”Хера” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Вече е известно защо е потънала ”Хера”
Автор: Anonymous да 2006-02-08 @ 21:27 EET
   ХАВА ГАЗА ТУРСКИ ВЕСТНИК ,ама нейсе ,хаир сюле бе аркадаш.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди