изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:46 EET
ДОБРИЧ ЩЕ ПОЛУЧИ СЪФИНАНСИРАНЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ЗА РЕМОНТ НА ВиК МРЕЖАТА    
НовиниВчера в кметството е получено писмо от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с което се информира, че Добрич ще получи съфинансиране от държавния бюджет за реализиране на проект по програма ИСПА за ремонт на ВиК мрежата на територията на града. Припомняме, че община град Добрич заедно с "ВиК" подготви проект, с който кандидатства пред програма ИСПА.

Първоначално бяха одобрени 6 дружества от цялата страна, а по-късно още 7, като Добрич е 13-и в списъка на класираните проекти. Добрич е бенефициент по мярка на Програма ИСПА за изграждане и подготовка на инвестиционни проекти във водния сектор. Водното дружество в града ще получи 25% съфинансиране от държавния бюджет в размер на 10 млн. евро за реконструкция на водоснабдителната и канализационна системи. По този начин е осигурено участието на добричкото водно дружество за финансиране от Кохезионния фонд на Европейския съюз. Общата стойност на целия проект за ремонт на ВиК мрежата в Добрич е 40 млн.евро. Средствата ще бъдат получени през 2007 г. С тях ще могат да бъдат подменени 114 км водопроводна мрежа, с което е осигурено поетапното подновяване на 70% от ВиК мрежите в района, уточняват още от пресслужбата на кметството. В края на писмото се казва още, че през настоящата и следващата година в рамките на текущия проект за техническа помощ, както и по новата ИСПА мярка за подготовка на проекти, ще бъде подготвена документацията за интегриран воден проект в Добрич за финансиране от Кохезионния фонд на ЕС.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ ЩЕ ПОЛУЧИ СЪФИНАНСИРАНЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ЗА РЕМОНТ НА ВиК МРЕЖАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди