изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:31 EEST
В БАЛЧИК ОБУЧАВАТ ДВЕСТА УЧИТЕЛИТЕ ПО ИНФОРМАТИКА    
Образование

 Боряна БОЖИДАРОВА:  Близо 200 учители в община Балчик ще бъдат включени в курсове по “Информационни и компютърни технологии” по програма на Министерството на образованието.



 Обучението e безплатно и се осъществява съвместно с Регионалния педагогически център – Добрич, с лектори от областния град.

В определени училища реализирането на програмата вече започна. Очаква се да приключи най-късно до средата на март, като всеки преподавател ще премине 40-часово обучение по компютри.

В зависимост от предметите са организирани пет курса. В момента тече обучението на учителите по математика и физика от ОУ “Антим І” в Балчик и училищата в селата Стражица, Сенокос и Соколово. На 11 февруари ще стартира обучението за преподаватели по български език и литература и начален курс в ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в Балчик и СОУ “Христо Смирненски” в село Оброчище. 

Курсовете се провеждат в извънучебно време в компютърните кабинети на трите общински училища в Балчик и в село Оброчище.

След приключване на обучението учителите ще подготвят проект по предмета, който преподават, за получаването на сертификат по “Информационни и компютърни технологии”.

Предвиденото от Министерството на образованието и науката обучение цели занапред преподавателите по различните предмети да провеждат част от уроците си чрез мултимедийни продукти.

 


Сходни връзки

В БАЛЧИК ОБУЧАВАТ ДВЕСТА УЧИТЕЛИТЕ ПО ИНФОРМАТИКА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В БАЛЧИК ОБУЧАВАТ ДВЕСТА УЧИТЕЛИТЕ ПО ИНФОРМАТИКА
Автор: Anonymous да 2006-02-09 @ 16:55 EET
Сетила се Мара...
Сега е момента учениците да си го върнат и финансово и всякак - да вземат даскали на частни уроци!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди