изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 12:04 EEST
НЕТ: Регистриран е нов случай на птичи грип в Гърция на остров Скирос    
Новини Скирос. Регистриран е нов случай на птичи грип в Гърция на остров Скирос (част от островната група на Северните Споради в Егейско море), съобщи в обедната си информационна емисия гръцката телевизия НЕТ.

След като при изследване в лабораторията в Солун е установено, че пробата от намерената на острова дива гъска е положителна за щама наличието на вируса Н5, но проби от тях са изпратени и за допълнителни анализи в лабораторията във Великобритания, за да се установи дали не става дума за опасния за хората Н5Ν1. Очаква се резултатите да бъдат готови до сряда, заедно с изпратените по-рано тази седмица проби от мъртви лебеди, открити в Солун, Катерини и Пиерия.
Междувременно тази сутрин в Солун от обикновени граждани са открити две мъртви птици, за които има съмнение, че са заразени с птичи грип и са изпратени за изследване в лабораторията в Солун, отбелязва НЕТ.

********

Самсун. В рамките на борбата с птичия грип в някои села от околиите Бафра, Терме и Чаршамба на турската провинция Самсун са събрани и унищожени домашните птици, съобщава Анадолската агенция. В тези общо 12 села /по 4 села във всяка околия/ има съмнение, че птиците са заразени с вируса на птичия грип и е въведена карантина, допълва агенцията.
http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

НЕТ: Регистриран е нов случай на птичи грип в Гърция на остров Скирос | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди