изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:56 EET
АФП: Първи съмнения за заразяване на хора с птичи грип в Нигерия    
Новини Кано. Нигерийски медици подложиха на изследване кръвните проби от две болни деца, за които се смята, че са първите случаи на заразяване със смъртоносния за хората щам на птичия грип H5N1в Африка, предаде АФП.


Експерти от различни страни продължават да пристигат в африканската държава, след като миналата седмица беше потвърдено избухването на епидемия на заболяването и нигерийското правителство обяви по-строги мерки за контрол върху разпространението на вируса. Може, обаче, да се окаже твърде късно за двете деца, които се разболяха миналата седмица във птицеферма в северния нигерийски град Кадуна, която се намира недалеч от друга ферма, върху която беше наложена карантина, след като 45 000 птици измряха в следствие на птичия грип.
“В момента пробите от децата са подложени на допълнителни изследвания,” каза Насиди Якубу, представител на експертната група на здравното министерство, изпратена в района да следи за развитието на епидемията.

Агенция “Фокус” припомня:

В три нигерийски птицеферми в различни райони на страната са регистрирани случаи на смъртоносния за човека щам на вируса на птичи грип H5N1.
Районите около птицефермите са поставени под карантина, съобщи министерство на земеделието на Нигерия.
Нигерийските власти потвърдиха наличието на огнище на птичия грип от вида H5N1 в страната. Огнището на болестта е било регистрирано в птицевъдна ферма в северната част на страната.
Лабораторията към Националния ветеринарен институт на Нигерия съобщи, че подозира наличие на птичи грип в няколко съмнителни случая със смърт на птици в страната, но направените до момента тестове не потвърждават наличието на опасния за хората щам на болестта H5N1.
Официални представители на лабораторията вече са изпратили проби за допълнително изследване в италианския град Падуа, където има лицензирана за тези изследвания лаборатория, която да потвърди или отрече съмненията.

С потвърждението за огнище на птичи грип в Нигерия, опасната болест вече засяга три континента.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

АФП: Първи съмнения за заразяване на хора с птичи грип в Нигерия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди