изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:39 EEST
Министър в Швеция нареди закриването на електронна страница, публикувала карикатури на Мохамед    
По светаСтокхолм. Либералната партия в Швеция обвини министъра на външните работи Лайла Фрейвалдс, че е наредила закриването на шведска електронна страница, публикувала карикатурите на пророка Мохамед, предаде агенция ЕФЕ.

Във връзка с разкритията партията възнамерява да поиска обяснение от правителството на страната за обстоятелствата около закриването на страницата, както и да настоява да бъдат извършени разследвания дали това действие не представлява нарушение на свободата на словото.
Във връзка с публикациите на карикатурите в Интернет, министърът на външните работи апелира средствата за масова информация в страната за повече отговорност и поднесе извиненията си към мюсюлманите. Шведската дипломация се свърза с властите в мюсюлмански държави, за да заяви ясно, че правителството не подкрепя публикациите на тези рисунки в европейската преса. Заради тези действия шведското правителство бе остро критикувано от медиите в страната.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Министър в Швеция нареди закриването на електронна страница, публикувала карикатури на Мохамед | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди